activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

Cognitieve fitness cursus 55+


Cognitieve fitness

 

Fysieke én mentale fitheid verbeteren? Doe dan mee met de nieuwe cursus Cognitieve fitness voor 55+. Deze cursus richt zich op het behoud en de verbetering van de fysieke als cognitieve vitaliteit. En als u zich lichamelijk en geestelijk fitter voelt heeft dit invloed op uw dagelijks bezigheden. U kunt beter nadenken, plannen maken, oplossingen bedenken en u hebt meer energie. Het Trimbos Instituut onderschrijft de effecten van Cognitieve Fitness.

 

De cursus duurt 15 weken en de les van anderhalf uur, bestaat uit 3 onderdelen: lichamelijke inspanning, fysieke en mentale uitdaging en tenslotte een onderdeel ontspanning. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de invloed van voeding op uw gezondheid. U doet allerlei leuke en inspannende oefeningen.

 

Naast de wekelijkse groepstraining gaat u thuis ook aan de slag om uw fysieke en mentale fitheid te verbeteren. Hiervoor krijgt u een werkboek met daarin verschillende oefeningen zoals jongleren, denkoefeningen en ademhalingsoefeningen. De lessen zijn overigens niet alleen nuttig, maar ook heel leuk om te doen. Plezier hebben is immers ook heel belangrijk!

 

Meedoen?

De kosten bedragen Euro 189,- en start in februari 2022 op de woensdagochtend van 10.30-12.00 uur. U kunt zich aanmelden bij Esther van Loon van Impuls via 0541 571414 of per mail: e.vanloon@impuls-oldenzaal.nl.

 

Eerst proberen?
In januari kunt u meedoen met een kennismakingscursus Cognitieve Fitness, aangeboden via BoesCool55+. Dan kunt u vrijblijvend drie lessen volgen voor Euro 5,- op woensdag 12, 19 en 27 januari van 10.30-11.30 uur in sportcentrum Vondersweijde. 

kosten Euro 189,- voor 15 lessen van 1,5 uur
persoon Esther van Loon, docent Anky Lohuis
telefoon 0541 571414
locatie Oldenzaal