activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

Cursus omgaan met dementie voor mantelzorgers


 

Op woensdag 13 februari 2019 start er een nieuwe cursus 'omgaan met dementie voor mantelzorgers'.

 

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor SIZ Twente is dat aanleiding om in samenwerking met de Dementieketen Twente en Impuls Oldenzaal deze cursus te starten. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over dementie. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met hun naaste met dementie kunnen omgaan.

 

De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met andere mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie. Daarom kunnen professionals en vrijwilligers niet deel nemen aan deze cursus. Daarnaast is het van belang dat de persoon met dementie waarvoor gezorgd wordt nog thuis woont. Bij de cursus zijn een ervaren cursusleider, een casemanager dementie en een psycholoog betrokken.

 

Aan de orde komen o.a. de volgende onderwerpen:

Wat is dementie, verloop van dementie, welzijn van de mantelzorger, hoe gebruik maken van je eigen netwerk, regelzaken, het belang van de omgeving en de belevingsgerichte benadering.

 

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op de woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur en vindt plaats op locatie Breedwijs. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Meer informatie over de cursus leest u in deze flyer. Bellen met SIZTwente kan ook: 085 7731 720 (tussen 09.00-13.00 uur).

 

 

 Cursus omgaan met dementie

tijd Woensdagmiddag 14.00-16.00 uur
kosten gratis
persoon SIZ Twente
telefoon 085 7731 720 (tussen 09.00-13.00 uur).
locatie Oldenzaal
datum(s)31-12-2019