activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

Armoede

 

Armoede, het kan ons allemaal overkomen. Maar wat is armoede nu eigenlijk?

 

De beleving van armoede is voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat je niet genoeg verdient om eten te kunnen kopen en je vaste lasten te betalen. Laat staan dat je mee kunt doen aan clubjes, sporten, uitgaan en dergelijke.

Het kan ook zijn dat je wel genoeg verdient maar door persoonlijke omstandigheden in de schulden bent terecht gekomen, zoals een scheiding, ziekte, opgroeien in armoede, verslaving, werkeloosheid, of gewoonweg niet met geld kunnen omgaan.

 

Impuls helpt de mensen in armoede de juiste weg te vinden, zodat zij optimaal geholpen worden. En het liefste ook geholpen worden op langere termijn: op zoek naar hulp om zelf weer uit de armoede te komen, weer overzicht te krijgen en weer zelf de touwtjes in handen te hebben. Hiervoor is het Armoedepreventieloket opgericht, onder deel van het Sociaal Team. Iedere werkdag, tussen 09.00 uur en 13.00 uur kunt u contact opnemen met het Sociaal Team via telefoonnummer 0541 571414, kies de optie 'sociaal team'. Mailen kan ook: contact@sociaalteam-oldenzaal.nl.

 

Het sociaal team van Impuls heeft het overzicht als het gaat om welke instanties het beste kunnen helpen, zodat mensen die hulp nodig hebben bij de juiste hulpverleners terecht komen. 

 

Wilt u meer weten? Of heeft u hulp nodig? Laat het dan weten! Neem contact op met het Armoedepreventieloket, op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur via 0541 571414.

 

Nieuwsbrief Armoedepreventie Impuls januari 2018

 

 

                

 

vrijwilligers loket Armoedepreventie

team loket Armoedepreventie