activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

buurtbemiddeling

 

Problemen met uw buren? Bel met buurtbemiddeling!

 

Nu we allemaal meer thuis zijn vallen u misschien meer dingen in de buurt op. Want niet alleen ú bent meer thuis, maar uw buren ook. Het kan dus zo maar zijn dat u meer ziet en hoort van elkaar. Een blaffende hond, schreeuwende kinderen, klussende buren, een rokende barbecue, harde muziek …
Zorg dat de irritaties niet oplopen en ga met elkaar in gesprek. Tips hiervoor vindt u op www.problemenmetjeburen.nl. Komt u er zelf niet uit? Of vindt u het toch lastig? Ook in deze Corona-tijd kunt u contact opnemen met buurtbemiddeling.


Wat kan buurtbemiddeling voor u en uw buren doen?

  1. U belt buurtbemiddeling en u krijgt ruim te tijd om uw verhaal te doen.
  2. Bemiddelaars nemen telefonisch contact met u op om te overleggen wat er NU mogelijk is.
  3. Bemiddelaars nemen telefonisch contact op met uw buren om hun kant van het verhaal te horen.
  4. Bemiddelaars overleggen met uw buren wat er NU mogelijk is.
  5. Afhankelijk van de wensen van u en uw buren én van de mogelijkheden die we momenteel hebben, gaan u en uw buren, samen met de bemiddelaars, aan de slag om een oplossing te vinden.
  6. Bemiddelaars blijven betrokken zolang het nodig is.

 

Bemiddelaars helpen de ruziënde partijen om het contact te herstellen en na te denken over oplossingen. Buurtbemiddeling vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis. Wilt u meer weten? Bel dan met 0541 571414 of mail naar buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl. Klik hier voor de folder.

 

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van Oldenzaal en is gratis. Het project is een initiatief van WBO wonen, de Gemeente Oldenzaal, de Politie en Impuls. Meer informatie vindt u ook op de website problemenmetjeburen.nl.

 

Marian de Weger, vrijwilliger bij Buurtbemiddeling stond onlangs in de huis aan huiskrant De Glimlach. Wilt u het artikel nog eens nalezen? Dat kan hier (klik op de afbeelding om te vergroten):

 

 

 

Buurtbemiddeling Oldenzaal