activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

personen alarmering

 

Personenalarmering

Veel mensen willen graag in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Dan kan personenalarmering van Impuls een goede hulp zijn. Met een simpele druk op de knop is hulp binnen handbereik.

 

Hoe werkt het alarmsysteem

U krijgt een zendertje dat u als hanger om uw nek kunt dragen of als armband om uw pols. Deze zender draagt u altijd bij u. Mocht u iets overkomen, dan kunt u op de knop van de zender drukken waardoor er een alarmsignaal wordt afgegeven. Binnen enkele seconden komt uw alarm binnen bij de Meld- en Zorgcentrale. Deze is 7 dagen per week en 24 uur per dag bemand door een verpleegkundige. De verpleegkundige heeft direct contact met u, u kunt via het apparaat met de verpleegkundige praten.

 

Indien u op de alarmknop drukt, komt er een verpleegkundige of verzorgende van de Zorgfederatie Oldenzaal naar u toe. Er is een extra huissleutel nodig die op een veilige plaats bij de Zorgfederatie bewaard wordt.

 

In noodgevallen wordt in beide gevallen direct uw huisarts of een ambulance gewaarschuwd.

 

Uw veiligheid neemt toe 

Daarnaast mag de alarmknop ook gebruikt worden wanneer u zich niet veilig voelt, als u iets niets vertrouwt in of rond uw huis of als u bedreigd wordt of lastiggevallen. Aarzel dan niet en druk op de knop! U komt dan snel in contact met een medewerker van de meldkamer. Deze medewerker vraagt wat er aan de hand is en legt indien nodig direct contact met de meldkamer van de politie. Zij komen dan in actie.

 

Kosten

- Alarmering met professionele hulpverlening: Euro 25,- per maand

- Eenmalige aansluitkosten: Euro 60,-

 

LET OP: indien u uw halszender kwijtraakt en u wilt een nieuwe bestellen, dan bedragen de kosten voor een nieuwe halszender Euro 137,-. Daarnaast moet u rekening houden met voorrijkosten voor het installeren van deze halszender, deze bedragen Euro 45,-.

 

Wilt u meer informatie, bel dan Impuls via telefoonnummer: 0541 571414.