activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

Spreekuur sociaal team

 

 ik zoek hulp

 

Heeft u een vraag over zelfstandig blijven wonen? Of over vrijetijdsbesteding? Of heeft u moeite met het betalen van rekeningen? Of wilt u gewoon eens een gesprek over zaken die u bezig houden? Dan kunt u iedere werkdag tussen 09:00 – 13:00 uur bellen of langskomen bij het spreekuur van het sociale team in het Michgoriushuis.

 

Wat kan het sociaal team voor u doen?

 

In het sociale team vindt u ervaren en professionele medewerkers van Impuls, Mantelzorgsteunpunt, Carintreggeland, Wijkracht in samenwerking met vrijwilligers. Zij proberen u concreet te ondersteunen en u verder te helpen. We bieden, waar nodig, een steuntje in de rug. De medewerkers beschikken over verschillende kennis en ervaringen. Bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijk werk, buurtwerk, financiën en schulden, ondersteuning en begeleiding. Tevens is het sociaal team hèt loket voor hulp bij financiële zorgen. De medewerkers werken nauw samen met elkaar en met andere hulpverleners uit Oldenzaal.

 

 

Wie kan er bij het sociaal team terecht?

 

-              Alle inwoners van Oldenzaal met een hulpvraag

-              Hulpverleners die betrokken zijn bij Oldenzaalse inwoners

 

U kunt gratis gebruik maken van de hulp van het sociaal team. Wij bieden één loket voor al uw hulpvragen.

 

Hoe werkt het sociaal team?

U kunt iedere werkdag tussen 09:00 -13:00 uur terecht bij het sociaal team. Dit kan op de volgende manieren:

  • U kunt ons bellen: 0541 57 14 14 (normaal beltarief)
  • U kunt binnenlopen bij het inloopspreekuur in het Michgoriushuis, Marktstraat 10, Oldenzaal. U kunt zo binnenlopen, of eerst een afspraak maken.
  • U kunt ons ook mailen:  sociaalteam@impuls-oldenzaal.nl
  • U kunt ook het formulier invullen, dan nemen wij contact met u op:

      ik zoek hulp

 

In een kort gesprek praten we over uw hulpvraag. Soms is er direct een oplossing voor handen. Soms is een vervolgafspraak noodzakelijk. Ook kan het zijn dat u bij ons niet aan het goede adres bent, en dan zoeken wij uit waar u wel naar toe kunt met uw vraag.

 

medewerkers sociaal team en armoedeloket

medewerkers sociaal team en armoedepreventie loket

  

Wat is het verschil tussen het sociaal team en het Maatschappelijk Plein van de gemeente?

Het sociaal team is laagdrempelig, neutraal, informeel en onafhankelijk. Wij bieden een luisterend oor en proberen u verder te helpen. Wij kunnen u echter geen WMO voorziening toekennen ( (zoals vervoer of huishoudelijke ondersteuning) of een uitkering. Dit kan alleen de gemeente Oldenzaal via het Maatschappelijk Plein.

 

Het sociaal team bestaat uit professionals van Impuls, Steunpunt Mantelzorg Oldenzaal, Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten, de Zorgfederatie, SIZTwente en Wijkracht. Denk hierbij aan de ouderenadviseur, mantelzorgconsulent, kinder- en jongerenwerker, opbouwwerkers en maatschappelijk werkers.

Het sociaal team is tot stand gekomen doordat sinds 2012 zes organisaties samen werken aan welzijn in Oldenzaal. Dit zijn Impuls (gefuseerd met SWO), Bibliotheek, Wijkracht, Stichting Palet en Humanitas. 

 

Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met Impuls, telefoonnummer 0541-571414.