activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

Taalpunt

 

Wat is Taalpunt?

 

Taal is essentieel om in het dagelijkse leven goed te kunnen functioneren. In Oldenzaal zijn er zo'n 3.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Voor hen is het Taalpunt Oldenzaal opgericht. Hiervoor hebben een aantal organisaties, waaronder Impuls, de handen ineen geslagen om taalachterstanden weg te kunnen werken.

 

Voor wie is het Taalpunt?

 

Het Taalpunt is bedoeld voor mensen met een taalvraag. U kunt daarbij denken aan: moeite met het lezen van de krant of het invullen van formulieren, moeite met spreken, teletekst niet kunnen lezen, notulen van een vergadering niet begrijpen of werkbriefjes niet kunnen invullen. Het Taalpunt heeft een overzicht van bestaande cursussen en kan doorverwijzen naar een passende cursus door. Ook mensen die moeite hebben met rekenen of met het gebruik van de computer zijn van harte welkom bij Taalpunt Oldenzaal.

 

In verband met de coronamaatregelen is het Taalpunt en Praathuis gesloten.  

 

Openingstijden Taalpunt Oldenzaal

 

Het Taalpunt Oldenzaal is wekelijks geopend op woensdagochtend van 11.00 uur -12.00 uur, locatie Bibliotheek Oldenzaal (begane grond). In de vakanties is Taalpunt gesloten.

 

U kunt ook deelnemen aan Het Praathuis. Iedereen van buitenlandse komaf die moeite heeft met in het Nederlands schrijven, lezen en praten kan komen oefenen in Het Praathuis. In de Bibliotheek aan de Ganzenmarkt wordt iedere vrijdagmiddag van 14.00-15.30 uur 'Het Praathuis' georganiseerd. 

 

In Het Praathuis heerst een ongedwongen sfeer, er worden spelletjes gedaan, krantenartikelen gelezen en vooral veel in het Nederlands gepraat. Bij Breedwijs kunnen ook meer praktische activiteiten worden georganiseerd, zoals samen koken en ondertussen Nederlands praten.

 

Het Praathuis is iedere vrijdagmiddag van 14.00 – 15.30  in de Bibliotheek aan de Ganzenmarkt 11. De deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. In de vakantieperiodes is er geen praathuis. 

 

Voor mee informatie kunt u bellen met Esra Callar van Impuls, tel. 06 4849 9451 of mailen naar e.callar@impuls-oldenzaal.nl

 

 

Esra Callar