activiteiten cursussen diensten

Opnieuw zoeken..

Taalpunt Oldenzaal

 

Wat is Taalpunt?

 

Taal is essentieel om in het dagelijkse leven goed te kunnen functioneren. In Oldenzaal zijn er zo'n 3.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Voor hen is het Taalpunt Oldenzaal opgericht. Hiervoor hebben een aantal organisaties, waaronder Impuls, de handen ineen geslagen om taalachterstanden weg te kunnen werken.

 

Voor wie is het Taalpunt?

 

Het Taalpunt is bedoeld voor mensen met een taalvraag. U kunt daarbij denken aan: moeite met het lezen van de krant of het invullen van formulieren, moeite met spreken, teletekst niet kunnen lezen, notulen van een vergadering niet begrijpen of werkbriefjes niet kunnen invullen. Het Taalpunt heeft een overzicht van bestaande cursussen en kan doorverwijzen naar een passende cursus door. Ook mensen die moeite hebben met rekenen of met het gebruik van de computer zijn van harte welkom bij Taalpunt Oldenzaal.

 

Openingstijden Taalpunt Oldenzaal

 

Het spreekuur van het Taalpunt is wekelijks dinsdagmiddag tussen 13.30 – 15.30 uur in de  Bibliotheek Oldenzaal .

U kunt ook deelnemen aan Het Praathuis. Iedereen met een migratieachtergrond die moeite heeft met het Nederlands schrijven, lezen en praten kan komen oefenen in Het Praathuis.

In Het Praathuis heerst een ongedwongen sfeer, er worden spelletjes gedaan, krantenartikelen gelezen en vooral veel in het Nederlands gepraat.

 

Het Praathuis is iedere vrijdagmiddag van 12.30 – 14.00 uur in de Bibliotheek Oldenzaal. De deelname is gratis. Graag aanmelden bij Esra Callar: e.callar@impuls-oldenzaal.nl

 

In de vakantieperiodes is er geen Praathuis en is het Taalpunt gesloten.  

 

 

Voor meer informatie kunt u bellen met Esra Callar van Impuls, tel. 06 4849 9451 of mailen naar e.callar@impuls-oldenzaal.nl

 

 

Esra Callar