over Impuls

Vanaf heden bij Impuls: de kindercoach!

 

De kindercoach begeleid kinderen in het zelf vinden van oplossingen en het (her)ontdekken van zijn/haar kwaliteiten en positieve eigenschappen. Deze kunnen worden ingezet in situaties die lastig zijn. Het is eigenlijk een ontdekkingsreis in henzelf. De kindercoach luistert en denkt mee, vanuit een positieve, brede blik. Ieder kind is uniek, waardoor ook iedere coaching anders is. Het doel is echter altijd hetzelfde: kinderen in hun kracht zetten. De kindercoach werkt oplossingsgericht, kortdurend en is laagdrempelig.

Lees meer..

Theatervoorstelling Ronja

 

Op woensdag 18 september 2019 is er een bijzondere voorstelling in Oldenzaal te zien: Ronja, over armoede en ongelijkheid. Deze voorstelling is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met armoede en ongelijkheid.

Lees meer..

Voorlichtingsavond multimedia en opvoeden

 

Is jouw kindje ook zo dol op de tablet? Op maandag 3 juni 2019 organiseert Impuls i.s.m. Loes, een voorlichtingsavond over multimedia en opvoeden.

 

 

Lees meer..

Overzicht beweegactiviteiten 55-plussers

 

In Oldenzaal worden verschillende activiteiten aangeboden die geschikt zijn voor 55-plussers. Zou u meer willen bewegen en hebt u nog wat tijd over in de week?

Lees meer..

Mannen kookgroep Impuls 

 

Bent u een man, 55+, en houdt u van koken? Dan is de mannen kookgroep misschien iets voor u.

Lees meer..

Wekelijks Sociaal Team in de Walgaarden

 

Iedere donderdag van 14.30 uur - 15.30 uur is er een spreekuur in de Ontmoetingsruimte van de Walgaarden. Een wijkverpleegkundige en een ouderenadviseur zitten voor u klaar om vragen te beantwoorden of hulp te bieden.

Lees meer..

Gratis sportieve activiteiten voor volwassenen

 

Wilt u samen actief bezig zijn? Vanaf woensdag 27 februari organiseren Impuls en FC Noaber iedere woensdagmiddag een activiteit voor volwassenen. Doet u mee?

Lees meer..

Cursussen

 

Er worden regelmatig cursussen gegeven voor mantelzorgers. 

Lees meer..

Yoga

 

Ben jij mantelzorger? En wil jij lekker je hoofd leeg maken? Kom dan op maandag- of woensdagochtend naar Boerderij Stakenboer.

Lees meer..

Activiteiten voor mantelzorgers en senioren

 

Bij Impuls organiseren we tal van activiteiten voor o.a. mantelzorgers en senioren. Kom gerust eens langs! 

 

 

Lees meer..

Onshelptons.nl

 

Het afgelopen jaar is door Impuls, de Gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en de Bibliotheek hard gewerkt aan de realisatie van de website 'Onshelptons.nl'. Deze nieuwe website is voor Oldenzalers dé gids voor vragen over welzijn, zorg en samen leven. 

Lees meer..

Alzheimer cafe

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer..

Anwb Automaatje vanaf juli ook in Oldenzaal 

 

Vanaf 2 juli 2018 kan in Oldenzaal gebruik gemaakt worden van een ‘Automaatje’. AutoMaatje is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzalers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Lees meer..

Kom in beweging en wandel mee!


Wilt u wel eens wandelen maar komt het er te weinig van? Of wilt u niet alleen, maar met iemand samen wandelen? Voorjaarskriebels voelen en lekker naar buiten? Trek dan eens de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

 

Lees meer..

Nieuwsbrieven

 

Regelmatig brengen we nieuwsbrieven uit om u te informeren over de laatste stand van zaken. Hier kunt u ze nog eens nalezen.

Lees meer..