over Impuls

Loop mee voor Armoedepreventie Oldenzaal

 

Op zaterdag 24 april kun je wandelen voor het goede doel: armoedepreventie in Oldenzaal. De Rotaract Oldenzaal organiseert deze benefiet wandeling.

 

 

Lees meer..

Hulp nodig bij beeldbellen of appen?

 

Het project 't Nije Kuierdroad in Oldenzaal helpt senioren en mantelzorgers om digitaal vaardiger te worden in het gebruik van bijvoorbeeld een smartphone
of tablet. Heel belangrijk in deze lastige tijden, want zo kunnen zij contact houden met hun naasten.

 

 

 

Lees meer..

Vrijwilligers gezocht voor 't Nije Kuierdroad

 

Ben jij handig met tablets, apps, beeldbellen en mobiele telefoons? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Lees meer..

 

Wandelen in Oldenzaal

Ook zin om een wandeling te maken? Kijk dan eens op de onderstaande routes.

 

Wandeling Zuid Berghuizen Oldenzaal

Wandeling De Thij Oldenzaal

Vervoer naar vaccinatielocaties

 

Mensen die een oproep krijgen voor een vaccinatie tegen corona en geen vervoer hebben, mogen een beroep doen op Automaatje. Er wordt geprikt in sporthal Schelfhorst in Almelo en in de oude bibliotheek aan de Ganzemarkt 11 in Oldenzaal.

 

Lees meer..

Rondje gezelligheid

 

Loopt u ook wel eens een rondje door de buurt? Dan kent u de voordelen van wandelen: een gezond(er) lijf en een leeg hoofd. Heerlijk! Ook al maakt u maar een klein ommetje, alle stappen helpen. Maakt u samen met ons de wandelrondjes in uw buurt nóg fijner? Doe dan mee en breng wat afwisseling voor onderweg.

Lees meer..

Samen tegen eenzaamheidVeel mensen voelen zich tijdens de lockdown eenzaam. Kent u iemand die zich eenzaam voelt? U kunt verschil maken met deze tips!

Lees meer..

Formulier mantelzorg avondklok

 

Tijdens de avondklok mag je als mantelzorger over straat als je noodzakelijke mantelzorg verleent, die niet op een ander moment kan. U moet dan wel een Eigen verklaring avondklok hebben.

Lees meer..

Jonge mantelzorgers in Oldenzaal

 

In de gemeente Oldenzaal worden jonge mantelzorgers ondersteund door Impuls in samenwerking met JMZ Go! (onderdeel van SIZ Twente).

Lees meer..

Mantelzorg en corona

 

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich veel zorgen maakt over corona. Zeker wanneer u voor een kwetsbaar familielid of bekende zorgt.

Lees meer..

Impuls in beeld

 

We hebben een bijzonder en vreemd jaar achter de rug. Toch hebben we in 2020 niet stilgezeten.

Lees meer..

Uitkomst mantelzorg enquête

 

Eind 2020 hielden we een enquête onder onze mantelzorgers. De resultaten van deze enquête leest u hier.

dementievriendelijk Oldenzaal: help jij mee?

 

Help jij mee om Nederland dementievriendelijker te maken? Nu door de coronamaatregelen veel activiteiten van verenigingen, clubs etc. stil liggen heb je misschien tijd om een online training te volgen. Gewoon thuis, achter je computer. Met de training krijg je meer informatie over bijv. het herkennen van dementie. Iedereen kan dementievriendelijk worden!

Lees meer..

verhuur ruimtes

 

Impuls biedt organisaties de mogelijkheid om ruimtes te gebruiken voor (maatschappelijke) activiteiten. U kunt hierbij denken aan vergaderruimtes (maximaal 40 personen), een lokaal om bijvoorbeeld bewegingslessen te geven (zoals yoga, gym of streetdance), (computer-)trainingslokalen etc. 

 

De ruimtes bevinden zich in Breedwijs(Helmichstraat 42b) boerderij Stakenboer (Burg. Wallerstraat) en in het Michgoriushuis (Marktstraat 10) te Oldenzaal. Wilt u meer informatie over de faciliteiten die wij bieden, neem dan contact op met Impuls via telefoonnummer 0541-571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl. 

Lees meer..

Telefonisch spreekuur openbaar vervoer senioren

 

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat het inloopspreekuur openbaar vervoer voor senioren niet door. Heeft u toch vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur.

Lees meer..