over Impuls

Cursus Levensboek maken

 

Maandag 12 september start de cursus ‘Levensboek maken’ door cultuurorganisatie De Blauwe Kom, in samenwerking met Impuls. In 12 bijeenkomsten wordt het verhaal van je leven geschreven, jouw unieke geschiedenis. Een heel persoonlijk document voor jezelf en om na te laten.

Lees meer..

Zomeractiviteiten voor jongeren

 

Binnenkort vind je hier de activiteiten die we organiseren voor jeugd van 12-18 jaar.

Lees meer..

Wij gaan verhuizen!

 

Op 1 juli a.s. vertrekken wij uit het Michgoriushuis en verhuizen een straatje verder: naar de Wilhelminastraat 5.

Lees meer..

Alzheimercafé: High Tea

 

Omdat in de zomermaanden het Alzheimercafé niet doorgaat, organiseren Alzheimercafé Oldenzaal en Losser een gezellige High Tea bij Arboretum Poort Bulten.

Lees meer..

Twentse Kennis- & Inspiratie Event voor de Sport

 

 

Op zaterdag 2 juli vindt er in de Topsporthal IISPA in Almelo het Twentse Kennis- & Inspiratie Event voor de Sport plaats. Deze gratis bijeenkomst is bedoeld voor alle bestuursleden, commissieleden en overige kader van sportverenigingen. Het is een regionaal event dat samen met zes andere gemeenten georganiseerd wordt. 

Lees meer..

Zomeractiviteiten voor mantelzorgers en senioren

 

Deze zomer organiseren we weer tal van leuke activiteiten voor de mantelzorgers en senioren in Oldenzaal.

Lees meer..

Interview 20 jaar mantelzorger

 

In de Glimlach van Oldenzaal van eind mei 2022 kunt u een interview lezen met Marielle Ziemerink. Zij zorgt al 20 jaar voor haar zoon die een 'niet aangeboren hersenletsel heeft'.

Lees meer..

Wat is er allemaal te doen in Stakenboer?

 

Er is van alles te beleven bij Boerderij Stakenboer! Half juni 2022 heropenen we de boerderij en kunt u bij ons terecht voor allerhande bijeenkomsten en activiteiten.

Lees meer..

Hulp voor Oekraine

 

Oldenzaal krijgt er op korte termijn 60 tijdelijke inwoners bij. Momenteel wordt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne voorbereid. Hiervoor wordt een tijdelijke opvanglocatie ingericht aan de Bentheimerstraat 15. De locatie in Oldenzaal is één van de verblijfslocaties in Twente die wordt opgezet voor Oekraïense vluchtelingen.

 

Lees meer..

Impuls behaalt kwaliteitslabel

 

Hoera, we hebben het certificaat ‘Sterk Sociaal Werk’ behaald!

Lees meer..

Interview Mantelzorg en yoga

 

Als mantelzorger is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en daar ook de ruimte voor te nemen. Vaak voelt het alsof je in een spagaat bent beland en cijfer je jezelf misschien weg, terwijl het juist heel belangrijk is om ook goed voor jezelf te zorgen. Niemand heeft er wat aan als je overbelast raakt.

Lees meer..

Vrije inloop biljarten

 

Bewegen is goed voor de gezondheid, helemaal als je wat ouder bent, maar een kopje koffie en een praatje met elkaar is minstens zo belangrijk. Met het project Heya de Keu biedt FC Twente, samen met Impuls, de mogelijkheid om senioren uit uw omgeving te ontmoeten en samen te biljarten.

Lees meer..

Impuls zoekt vrijwilligers!

Heb je wat uurtjes over en wil je je tijd zinvol besteden? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Impuls! 

Lees meer..

Impuls in beeld

 

We hebben een bijzonder en vreemd jaar achter de rug. Toch hebben we in 2020 niet stilgezeten.

Lees meer..

Verhuur van verschillende ruimtes 

 

Impuls heeft verschillende ruimtes die te gebruiken zijn voor maatschappelijke doeleinden. Te denken valt aan bewegingslessen, cursussen of vergaderingen. De ruimtes zijn niet te gebruiken voor feestjes of verjaardagen en wij verhuren niet aan politieke of religieuze groeperingen.

Lees meer..