over Impuls

Jeugddag 2019

 

 

Op woensdagmiddag 20 februari is er weer een Impuls Jeugddag! Je kunt je weer aanmelden voor tal van leuke workshops.

Lees meer..

Sportinstuif de Thij

 

In februari en maart 2019 is er 1 keer in de 2 weken een sportinstuif voor kinderen die op de basisschool zitten. Kom jij ook?

 

 

Lees meer..

Netwerkbijeenkomst Vrijwilligerscentrale Oldenzaal en Cultuurmakelaar


Op 6 februari 2019 organiseren wij een avond in Breedwijs waarin je gratis kennis kan opdoen voor jouw organisatie én waar je kan netwerken. Meer informatie tref je in de bijlage van deze mail. Aanmelden kan hier!

Workshops
Het aanbod workshops is zeer divers en is als volgt:
•             Fondsenwerving
•             Hoe zijn de vrijwilligers van mijn organisatie verzekerd.
•             Pers – hoe maken kranten keuzes in wat ze publiceren.
•             AVG, hoe ver zijn jullie er mee.
•             Hoe maak je een vrijwilligersbeleidsplan.
•             Het vinden en binden van nieuwe leden en vrijwilligers.

Lees meer..

Dementievriendelijk Oldenzaal

 

Het aantal dementerenden in Oldenzaal zal de komende 25 jaar verdubbelen in Oldenzaal. Ongeveer 70% van deze mensen woont thuis. Voor de dementerende zelf, maar ook voor mantelzorgers is het van belang dat men mee kan blijven doen aan activiteiten en dat de omgeving voor de dementerende veilig is.

 

 

 

Lees meer..

Activiteiten voor Mantelzorgers en ouderen

 

Bij Impuls organiseren we tal van activiteiten voor o.a. mantelzorgers en ouderen. Kom gerust eens langs! 

 

 

Lees meer..

Voelt u zich wel eens onveilig? Je verweren kun je leren!

Voelt u zich ook wel eens onveilig? Doe dan mee aan de cursus ‘leren hoe je je kunt verweren’. Een hele leuke en vooral nuttige cursus voor senioren, waarin u in 7 lessen leert hoe u zich veilig en sterk kunt voelen en hoe u kunt handelen als u in onveilige situaties terechtkomt. Ook laten we u zien hoe u “nee” kunt zeggen als u iets wordt opgedrongen wat u niet wilt. 

Lees meer..

Onshelptons.nl

 

Het afgelopen jaar is door Impuls, de Gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en de Bibliotheek hard gewerkt aan de realisatie van de website 'Onshelptons.nl'. Deze nieuwe website is voor Oldenzalers dé gids voor vragen over welzijn, zorg en samen leven. 

Lees meer..

Alzheimer cafe

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer..

Anwb Automaatje vanaf juli ook in Oldenzaal 

 

Vanaf 2 juli 2018 kan in Oldenzaal gebruik gemaakt worden van een ‘Automaatje’. AutoMaatje is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzalers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Lees meer..

Kom in beweging en wandel mee!


Wilt u wel eens wandelen maar komt het er te weinig van? Of wilt u niet alleen, maar met iemand samen wandelen? Voorjaarskriebels voelen en lekker naar buiten? Trek dan eens de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

 

Lees meer..

Buurtbeweegcoach 55+ 

 

De buurtbeweegcoach senioren is er voor alle 55+-ers in Oldenzaal.

 

Voor de (iets) ouderen die wel merken dat het lijf wat strammer wordt. Die misschien niet meer zo soepel en gezond zijn als een paar jaar geleden en weten dat bewegen heel goed is voor de gezondheid. Voor de bloeddruk, het hart, de botten, de spieren en niet te vergeten voor het brein. Want lekker bezig zijn, daar knapt een mens van op!

Lees meer..

Team 'Jeugd en Gezin'

 

Het team Jeugd en Gezin van Impuls heeft als doel om ouders en jeugdigen (kinderen en jongeren) ondersteuning te bieden bij hun ontwikkeling, bij het opgroeien en opvoeden in het sociaal domein, om zo bij te dragen aan hun geluk. Een belangrijk onderdeel hierin is het vroegtijdig signaleren van problemen en risico’s met een aanpak die effectief is om verdere (dure) zorg te voorkomen. 

 

Lees meer..

Wat kunnen wij voor jou doen?

 

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar is er bij Impuls genoeg te beleven.

Lees meer..

Jonge mantelzorgers

 

In sommige gezinnen heeft de vader of moeder lichamelijke of psychische problemen. Of is er een broertje of zusje dat ziek is of een beperking heeft. De jonge mantelzorgers helpen vaak mee de boel thuis draaiende te houden.

Lees meer..

Mantelzorgcafé

 

Iedere tweede maandagmiddag van de maand is er een Mantelzorgcafé. Hier staan ontspanning en elkaar ontmoeten centraal.

Lees meer..