over Impuls

Coronatest voor mantelzorgers

 

Zoals 6 mei jl. tijdens de persconferentie is aangekondigd, wordt het Corona-testbeleid uitgebreid. Per 18 mei komt ook u als mantelzorger in aanmerking voor een test en persoonlijke beschermingsmiddelen, wanneer er een vermoeden is dat het coronavirus bij uw naaste aanwezig is. 

Lees meer..

Problemen met uw buren? Bel met buurtbemiddeling!

 

Nu we allemaal meer thuis zijn vallen u misschien meer dingen in de buurt op. Want niet alleen ú bent meer thuis, maar uw buren ook. Het kan dus zo maar zijn dat u meer ziet en hoort van elkaar. Een blaffende hond, schreeuwende kinderen, klussende buren, een rokende barbecue, harde muziek …
Zorg dat de irritaties niet oplopen en ga met elkaar in gesprek. Tips hiervoor vindt u op www.problemenmetjeburen.nl Komt u er zelf niet uit? Of vindt u het toch lastig? Ook in deze Corona-tijd kunt u contact opnemen met buurtbemiddeling.

 

Lees meer..

Bijdrage voor Impuls van Oranje Fonds

 

Het Oranjefonds heeft Impuls een bijdrage toegekend van maximaal Euro 5.000,- voor het project ‘Samen zijn we Oldenzaal, van jong tot oud’.

Lees meer..

Begeleiding bij schoolwerk

 

Het schoolwerk thuis doen, kan erg lastig zijn! Je moet opeens je kind helpen met school. Dat kan strijd geven of misschien je vindt de lesstof zelf ook lastig.

Lees meer..

Nieuwsbrief voor senioren en mantelzorgers in Coronatijd

 

In deze tijden, die voor veel mensen lastig zijn, brengen we een extra nieuwsbrief uit. Vanaf 1 juni a.s. zullen we van de wekelijkse nieuwsbrief, overgaan op een maandelijkse nieuwsbrief.

Lees meer..

* * update corona: compensatie kosten (26 maart 2020)

 

De maatregelen rondom het Coronavirus hebben ook de peuterspeelzalen (vallend onder de kinderopvang) van Impuls getroffen. Dit betekent dat de locaties t/m 6 april gesloten zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken

Lees meer..

Corona in Turks, Engels, Arabisch en Tigrinya

 

Hier leest u informatie over corona in het Turks, Engels, Arabisch en Tigrinya. De persconferentie van dinsdag 21 april is hier in verschillende talen te bekijken.

 

 

Lees meer..

*  *   Update Corona virus (28 mei)

 

 

Door het RIVM en de overheid zijn inmiddels vergaande maatregelen genomen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Impuls volgt deze maatregelen. 

 

Door deze maatregelen zijn wij genoodzaakt onze activiteiten tot 1 juni te laten vervallen. Daarna bekijken we het opnieuw. Uiteraard kunt u ons bellen voor vragen of een praatje op 0541-571414.

Lees meer..

Omkijken naar elkaar

 

Door de maatregelen rondom het Coronavirus zijn sommige inwoners van Oldenzaal aan huis gekluisterd. Sociale contacten vallen weg, een boodschap doen is lastig en eenzaamheid ligt op de loer. Omkijken naar elkaar, in deze moeilijke tijd, is heel belangrijk!

Lees meer..

* * Update Corona virus peuterspeelzaal (22 april)

 

U heeft het ongetwijfeld al gehoord:  de peuterspeelzalen (kinderopvang) mogen na de meivakantie weer open.

Lees meer..

Actief na school

 

 

Zit je op het Twents Carmel College locatie Potskampstraat en heb je na school zin om wat te doen met anderen? Blijf dan op dinsdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.30 uur even op school. We organiseren er verschillende leuke sport- en cultuuractiviteiten speciaal voor jou!

Lees meer..

Palet verhuist naar het Michgoriushuis

 

Vanaf 25 februari 2020 is Palet, onderdeel van Impuls, te vinden aan de Marktstraat 10 (het 'Michgoriushuis).

Lees meer..

Alzheimer cafe

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer..

Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen!

 

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe, ook in Oldenzaal. In 25 jaar zal het aantal mensen met dementie in Oldenzaal bijna verdubbelen. Ongeveer 70 % van deze mensen wonen thuis, met of zonder zorg. Voor de mensen met dementie maar ook voor de mantelzorgers is het van belang dat men mee kan blijven doen aan (maatschappelijke) activiteiten en dat de omgeving voor de mensen met dementie veilig is en dat bijvoorbeeld de gemeente waarin men woont, ‘dementievriendelijk’ is. Dat willen we ook in Oldenzaal bereiken!

 

 

 

Lees meer..

Begeleiden vluchtelingen

 

Wanneer vluchtelingen een verblijfsvergunning hebben gekregen moeten ze het AZC (Asielzoekerscentrum) verlaten en krijgen ze ergens in ons land een woning toegewezen.

Lees meer..