over Impuls

Dag van de Mantelzorg groot succes!

 

Donderdag 8 november jl. vierden we de dag van de Mantelzorg.

Lees meer..

Masterclass: samenwerken met Informele zorg

Op woensdag 28 november verzorgt SIZ Twente vanuit het Netwerk Welzijn & Zorg Oldenzaal de masterclass: samenwerken met informele zorg. De masterclass is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn, zoals medewerkers van wijkteams, gemeente, zorginstellingen e.a.

 

 

Lees meer..

Ontspanning voor Mantelzorgers

 

Als u de zorg heeft voor een naaste, kan het soms lastig zijn om tijd vrij te maken voor uzelf. Toch is dat heel belangrijk, om de zorgtaken vol te kunnen houden. Daarom bieden wij in november en december twee ontspannende en gezellige activiteiten aan.  

Lees meer..

Lezingen 'Afscheid van het leven'

 

Impuls organiseert in de maand november een drietal lezingen rondom het thema: Afscheid van het leven. Er zijn drie sprekers uitgenodigd die ieder een ander
thema omtrent ‘het afscheid nemen van het leven’ belichten. 

Lees meer..

Meet&Match

 

Bij Meet&Match Oldenzaal wordt aan maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans geboden iets voor elkaar te betekenen op het gebied van menskracht, materialen en middelen en dat alles met gesloten portemonnee.

Lees meer..

Informatiebijeenkomst nieuwe cursus ‘Vallen verleden tijd!’

 

Eind oktober start er weer een cursus ‘Vallen verleden tijd!’.

 

Lees meer..

Alzheimer cafe

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer..

Anwb Automaatje vanaf juli ook in Oldenzaal 

 

Vanaf 2 juli 2018 kan in Oldenzaal gebruik gemaakt worden van een ‘Automaatje’. AutoMaatje is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzalers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Lees meer..

Kom in beweging en wandel mee!


Wilt u wel eens wandelen maar komt het er te weinig van? Of wilt u niet alleen, maar met iemand samen wandelen? Voorjaarskriebels voelen en lekker naar buiten? Trek dan eens de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

 

Lees meer..

Mantelzorgers beweegprogramma 2018

 

In 2018 zijn er weer tal van leuke activiteiten voor Mantelzorgers. U kunt denken aan wandeltochten, fietsen, zwemmen en nog veel meer. Kijk hieronder voor het programma van dit jaar.

Lees meer..

Buurtbeweegcoach 55+ 

 

De buurtbeweegcoach senioren is er voor alle 55+-ers in Oldenzaal.

 

Voor de (iets) ouderen die wel merken dat het lijf wat strammer wordt. Die misschien niet meer zo soepel en gezond zijn als een paar jaar geleden en weten dat bewegen heel goed is voor de gezondheid. Voor de bloeddruk, het hart, de botten, de spieren en niet te vergeten voor het brein. Want lekker bezig zijn, daar knapt een mens van op!

Lees meer..

De kunst van het zorgen en loslaten 

 

Ook in het najaar van 2018 starten er weer meerdere cursussen van ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ voor mantelzorgers. Een intensief traject, waarbij deelnemers stil staan bij hun patronen en kijken naar mogelijkheden om anders met de situatie om te gaan.

Lees meer..

Nieuwsbrieven

 

Regelmatig brengen we nieuwsbrieven uit om u te informeren over de laatste stand van zaken. Hier kunt u ze nog eens nalezen.

Lees meer..

Repair café nu wekelijks op woensdagmiddag

 

Impuls en Service in de Stad organiseren wekelijks een repaircafe. Dit is de gelegenheid om samen met een handige vrijwilliger kapotte apparatuur te repareren, vragen over bijvoorbeeld computers te stellen of uitleg te krijgen over uw nieuwe mobieltje.

Lees meer..

Vrijwilligerswerk bij Impuls

 

Bij Impuls kunnen we niet zonder de hulp van vrijwilligers. Met de inzet van vele vrijwilligers kunnen we nog meer bijdragen aan het geluk van inwoners van Oldenzaal. Want dat is wat Impuls drijft!

Lees meer..