Workshop Minikronieken maken voor jongeren

In september krijgen 8 jongeren uit Oldenzaal de kans om een Minikroniek te maken voor het ‘Twents Festival van de Korte Film’.

Door Minikronieken kun je verhalen van anderen (of van jezelf) vastleggen in een korte film. Het Filmhuis Oldenzaal geeft jongeren de kans om zelf een Minikroniek te maken. In vier avonden krijg je een training in film maken. Daarnaast word je individueel gecoacht bij de productie van je eigen film. Apparatuur is niet nodig, er zijn videocamera’s en laptops om op te monteren.

Wanneer?

De workshops zijn 4 keer op maandagavond van 19:00 tot 21:30 uur bij Studio15 aan de Wilhelminastraat 5:
– 19 september
– 26 september
– 3 oktober
– 10 oktober

Je maakt één Minikroniek alleen, of samen met iemand. Iets voor jou? Wacht niet te lang met aanmelden, er is plek voor 8 deelnemers!

Er zijn geen kosten aan verbonden, de workshop wordt aangeboden door  Filmhuis Oldenzaal. Inschrijven voor de workshops kan tot 15 september 2022, 17.00 uur via de link op de website van minikronieken:  https://minikronieken.nl/tfkf-jongeren

Filmfestival 4, 5 en 6 november 2022

De gemaakte Minikronieken worden vertoond op 5 november tijdens de zesde editie van Twente Short, het Twentse festival voor de korte film. Dit festival vindt plaats op 4, 5 en 6 november 2022 bij het Filmhuis in Stadstheater de Bond.