volwassenen senioren

Dementievriendelijk Oldenzaal

 

Het aantal dementerenden in Oldenzaal zal de komende 25 jaar verdubbelen in Oldenzaal. Ongeveer 70% van deze mensen woont thuis. Voor de dementerende zelf, maar ook voor mantelzorgers is het van belang dat men mee kan blijven doen aan activiteiten en dat de omgeving voor de dementerende veilig is.

 

 

 

Lees meer..

Voelt u zich wel eens onveilig? Je verweren kun je leren!

Voelt u zich ook wel eens onveilig? Doe dan mee aan de cursus ‘leren hoe je je kunt verweren’. Een hele leuke en vooral nuttige cursus voor senioren, waarin u in 7 lessen leert hoe u zich veilig en sterk kunt voelen en hoe u kunt handelen als u in onveilige situaties terechtkomt. Ook laten we u zien hoe u “nee” kunt zeggen als u iets wordt opgedrongen wat u niet wilt. 

Lees meer..

Alleen hoe dan verder

Op donderdag 6 december gaan de bijeenkomsten ‘Alleen, hoe dan verder?’ weer van start in Oldenzaal. ‘Alleen, hoe dan verder’ zijn zes bijeenkomsten voor weduwen en weduwnaars vanaf 60 jaar. Het centrale thema is: Hoe geef ik mijn leven na het overlijden van mijn partner weer inhoud?

 

 

Lees meer..

Buurtbeweegcoach 55+ 

 

De buurtbeweegcoach senioren is er voor alle 55+-ers in Oldenzaal.

 

Voor de (iets) ouderen die wel merken dat het lijf wat strammer wordt. Die misschien niet meer zo soepel en gezond zijn als een paar jaar geleden en weten dat bewegen heel goed is voor de gezondheid. Voor de bloeddruk, het hart, de botten, de spieren en niet te vergeten voor het brein. Want lekker bezig zijn, daar knapt een mens van op!

Lees meer..

Kom in beweging en wandel mee!


Wilt u wel eens wandelen maar komt het er te weinig van? Of wilt u niet alleen, maar met iemand samen wandelen? Voorjaarskriebels voelen en lekker naar buiten? Trek dan eens de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

 

Lees meer..

Alzheimer cafe

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer..

Anwb Automaatje vanaf juli ook in Oldenzaal 

 

Vanaf 2 juli 2018 kan in Oldenzaal gebruik gemaakt worden van een ‘Automaatje’. AutoMaatje is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzalers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

Lees meer..

Formulierenservice

 

Heeft u een vraag of kunt u bijvoorbeeld een formulier niet invullen? Kom dan geheel vrijblijvend langs bij Formulierenservice.

 

Formulierenservice Oldenzaal helpt u graag bij het invullen van een formulier of het lezen van brieven. Alle formulieren met betrekking tot het sociale domein komen in aanmerking. U kunt daarbij denken aan formulieren voor de aanvraag van toeslagen, aanvragen uitkering, zorgformulieren etc. 

Lees meer..

Geheugenspreekuur

 

Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is geen reden om ongerust te worden. Maar wanneer u merkt dat de vergeetachtigheid toeneemt, kan het prettig zijn om daar eens met een deskundige over te praten.

Lees meer..

Maatje

 

Wilt u graag meer sociale contacten maar durft u de stap niet te zetten? Vindt u het moeilijk om alleen ergens op af te gaan? Impuls kan met u op zoek gaan naar een maatje. Een dame of heer die samen met u gaat kijken naar geschikte activiteiten en die ook enkele keren met u mee op stap gaat.

 

Wilt u graag een maatje? Neem dan contact met ons op!