volwassenen senioren

Rondje gezelligheid

 

Loopt u ook wel eens een rondje door de buurt? Dan kent u de voordelen van wandelen: een gezond(er) lijf en een leeg hoofd. Heerlijk! Ook al maakt u maar een klein ommetje, alle stappen helpen. Maakt u samen met ons de wandelrondjes in uw buurt nóg fijner? Doe dan mee en breng wat afwisseling voor onderweg.

Lees meer..

Video Dementie Twente bij Impuls

 

Dementie Twente heeft een video opgenomen over de rol van Impuls bij dementie.

Lees meer..

 

Wandelen in Oldenzaal

Ook zin om een wandeling te maken? Kijk dan eens op de onderstaande routes.

 

Wandeling Zuid Berghuizen Oldenzaal

Wandeling De Thij Oldenzaal

Alzheimer Café online

 

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom. In verband met de corona maatregelen wordt het Alzheimer Café online gehouden.

Lees meer..

Hulp nodig bij beeldbellen of appen?

 

Het project 't Nije Kuierdroad in Oldenzaal helpt senioren en mantelzorgers om digitaal vaardiger te worden in het gebruik van bijvoorbeeld een smartphone
of tablet. Heel belangrijk in deze lastige tijden, want zo kunnen zij contact houden met hun naasten.

 

 

Zie hier de inzending van onze video 't Nije Kuierdroad voor de lokale editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen

Lees meer..

Telefonisch spreekuur openbaar vervoer senioren

 

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat het inloopspreekuur openbaar vervoer voor senioren niet door. Heeft u toch vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur.

Lees meer..

Problemen met uw buren? Bel met buurtbemiddeling!

 

Een blaffende hond, schreeuwende kinderen, klussende buren, een rokende barbecue, harde muziek … zaken in uw buurt waar u zich misschien wel enorm aan ergert.

Lees meer..

Maandblaadje voor senioren en mantelzorgers 

Maandelijks vindt u hier het themablaadje. Wilt u dit themablaadje graag per post ontvangen? Neem dan contact met ons op: 0541-571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl.

Lees meer..

Buurtbeweegcoach 55+ 

 

De buurtbeweegcoach senioren is er voor alle 55+-ers in Oldenzaal.

 

Voor de (iets) ouderen die wel merken dat het lijf wat strammer wordt. Die misschien niet meer zo soepel en gezond zijn als een paar jaar geleden en weten dat bewegen heel goed is voor de gezondheid. Voor de bloeddruk, het hart, de botten, de spieren en niet te vergeten voor het brein. Want lekker bezig zijn, daar knapt een mens van op!

Lees meer..

Twents Zilver – Kwiek met kunst!

 

Bij Twents Zilver, Kwiek met Kunst gaat men uit van ieders positieve gezondheid. Wat kan er allemaal wél! Zij bouwen graag met u aan de toekomst. Hiervoor zetten zij  hun kunsttalent in om mensen te inspireren ook kunstzinnig aan de slag te gaan. Alles voor meer leefplezier. Binnen het project ‘Twents Zilver, Kwiek met Kunst’ bieden zij verschillende activiteiten om als oudere weer kunstzinnig aan de slag te gaan.

Lees meer..

Formulierenservice

 

De Formulierenservice kan weer van start! Echter wel op afspraak. Dus heeft u een vraag over het invullen van een formulier of hulp nodig bij het lezen van een brief? Bel dan 0541- 57 14 14. Wij helpen u graag verder!

 

Heeft u een vraag of kunt u bijvoorbeeld een formulier niet invullen? Maak dan een afspraak met Formulierenservice.

Lees meer..

Geheugenspreekuur 

 

Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is geen reden om ongerust te worden. Maar wanneer u merkt dat de vergeetachtigheid toeneemt, kan het prettig zijn om daar eens met een deskundige over te praten.

Lees meer..

Maatje

 

Wilt u graag meer sociale contacten maar durft u de stap niet te zetten? Vindt u het moeilijk om alleen ergens op af te gaan? Impuls kan met u op zoek gaan naar een maatje. Een dame of heer die samen met u gaat kijken naar geschikte activiteiten en die ook enkele keren met u mee op stap gaat.

 

Wilt u graag een maatje? Neem dan contact met ons op!