volwassenen senioren

Gym voor 55-plussers

 

Vindt u het leuk om samen te bewegen? En bent u 55+? Doe dan mee met de gymlessen voor senioren. De gymlessen worden gegeven in de De Oostpoort aan de Oostwal én in de Walgaarden.


Lees meer..


In de Oostpoort wordt iedere maandag om 10.00 uur gegymd.

In de Walgaarden zijn iedere dinsdag twee groepen die gymen. De eerste groep heeft les van 14.00-14.30 uur en de tweede groep heeft les van 15.00-15.30 uur. 

 

De kosten bedragen €6,- per maand.

 

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar! U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 0541-571414 of via mail e.vanloon@impuls-oldenzaal.nl.

Lekker bewegen tijdens BoesCool55+!

 

Tijdens BoesCool55+ openen vele Oldenzaalse verenigingen en beweegaanbieders voor de 55-plusser hun deuren.


Lees meer..


U kunt dan op een laagdrempelige, goedkope manier kennismaken met verschillende sporten. Het aanbod is divers, van zwemmen,wandelen en yoga tot klootschieten. Ook bij Impuls kunt u kennismaken met diverse activiteiten voor 55-plussers, zoals Walking Football, dansen voor volwassenen en de Actieve Ontmoeting. Ook bieden we in samenwerking met Anky Loohuis een cursus Cognitieve Fitness en in samenwerking met Elly van der Sluis een cursus Slagfit. Meer weten? Kijk dan op www.boescool55plus.nl voor meer informatie!

 

Kom in beweging en wandel mee!


Wilt u wel eens wandelen maar komt het er te weinig van? Of wilt u niet alleen, maar met iemand samen wandelen? Voorjaarskriebels voelen en lekker naar buiten? Trek dan eens de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

 


Lees meer..


De fysiotherapiepraktijken in Oldenzaal organiseren wekelijks wandelingen voor ieder niveau. Doet u mee?

 

Wandelen op groen recept

Groepswandeling van ongeveer een uur met de fysiotherapeut.

Wanneer? Op woensdag van 12.45-13.45 uur

Locatie: Fysiotherapie de Essen, Zilverschoon 151

Contactgegevens: Fysiotherapie de Essen T: 0541-518016 M: info@fysiotherapiedeessen.nl

 

Wandelen

Wanneer? Op woensdag van 13.00-13.45 uur

Locatie: Gezondheidscentrum, Haverstraat 15

Contactgegevens: Frank Lanen T: 0541-523111 M: info@fysiotherapielanen.nl

 

Wandelen

Wandelen met een fysiotherapeut.

Wanneer? Op vrijdag van 13.00-13.30 uur

Locatie: Fysio Kruisstraat, Kruisstraat 8

Contactgegevens: Harold de Jong T: 0541-520958 M: info@fysiotherapiekruisstraat.nl

 

 

Twijfelt u nog? Niet doen! Iedereen kan meewandelen en het kost u niets. Indien u eerst meer informatie wilt, bel dan met Esther van Loon, buurtbeweegcoach voor senioren van Impuls bellen via 0541 – 571 414.

 

 

 

 

 

 

 

Evaluatierapport Armoede 2019

 

Onlangs is het evaluatierapport Armoede verschenen.


Lees meer..

Mannen kookgroep Impuls 

 

Bent u een man, 55+, en houdt u van koken? Dan is de mannen kookgroep misschien iets voor u.


Lees meer..


Deze kookgroep draait zelfstandig. Om de beurt zorgen twee mensen voor de recepten en de boodschappen. Vervolgens wordt er samen gekookt en gegeten. U dient wel ervaring te hebben met koken.

 

De kookgroep komt op dinsdag, om de week, bijeen in Breedwijs, Zuid-Berghuizen van 15.30 – 18.30 uur. De kosten bedragen Euro 10,- per keer.

 

 

Alzheimer cafe

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.


Lees meer..


Het Alzheimer Café Oldenzaal is elke laatste donderdag van de maand (behalve in juli, augustus en december) geopend in het Michgoriushuis, Marktstraat 10 te Oldenzaal.

 

De zaal is geopend om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.


Naast het geven van informatie is er ook veel ruimte om vragen te stellen en om in informele sfeer ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ook is er regelmatig een thema. Voor meer informatie kunt u bellen naar het Michgoriushuis tel: 0541 571414.

   

 

Thema 28 november 2019:  Juridische en financiële zaken regelen bij dementie 

 

  

Geheugenspreekuur in het Michgoriushuis:

Wanneer u zich zorgen maakt over uw geheugen of dat van uw partner/ familielid. U kunt elke dinsdag vrijblijvend binnenlopen van 13.00 tot 14.00 uur. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, belt u ons dan op 0541 571414 vor het maken van een afspraak. Wij komen dan bij u thuis.

 

 

 

Buurtbemiddeling Oldenzaal

 

Buurtbemiddeling is een manier om buurtgenoten, die onderling problemen hebben, weer met elkaar te laten praten.


Lees meer..


 

 

Bemiddelaars helpen de ruziënde partijen om het contact te herstellen en na te denken over oplossingen. Buurtbemiddeling vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis. Wilt u meer weten? Bel dan met Impuls via 0541 571414 of mail naar buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl.

 

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van Oldenzaal en is gratis. Het project is een initiatief van WBO wonen, de Gemeente Oldenzaal, de Politie en Impuls. Meer informatie vindt u ook op de website www.problemenmetjeburen.nl.

 

Overzicht beweegactiviteiten 55-plussers

 

In Oldenzaal worden verschillende activiteiten aangeboden die geschikt zijn voor 55-plussers. Zou u meer willen bewegen en hebt u nog wat tijd over in de week?


Lees meer..


 

Dan hebben wij iets handigs voor u! Een overzicht van alle beweegactiviteiten in Oldenzaal die speciaal geschikt zijn voor 55-plussers. Het overzicht is handig ingedeeld op dag en tijdstip waarop u mee kunt doen. Zo kunt u snel iets vinden wat bij uw interesses en beweegniveau past.

 

Hebt u iets leuks gezien, maar toch nog vragen? Bij elke activiteit staan contactgegevens vermeld waar u terecht kunt voor meer informatie.

U kunt natuurlijk ook altijd de buurtbeweegcoach voor senioren bellen via Impuls, telefoon: 0541 – 57 14 14 . Zij denkt graag met u mee.

 

Boekje beweegactiviteiten 55-plussers

 

 

 

Anwb Automaatje vanaf juli ook in Oldenzaal 

 

Vanaf 2 juli 2018 kan in Oldenzaal gebruik gemaakt worden van een ‘Automaatje’. AutoMaatje is een vervoersservice voor de minder mobiele Oldenzalers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.


Lees meer..


 

Automaatje zorgt ervoor dat ouderen en mensen met een beperking vervoer hebben naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, de kapper, maar ook om een boodschap te doen, naar een verjaardag gaan of een partner te bezoeken in een verzorgingstehuis. De nadruk ligt niet alleen op het vervoer, maar ook op het plezierig onderweg zijn.

 

De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

 

Wilt u een beroep doen op Automaatje? Bel dan op werkdagen van 11.00 tot 13.30 uur naar telefoonnummer 0541 571410 en dan bespreken wij met u de mogelijkheden!

U kunt zich ook aanmelden d.m.v. het aanmeldingsformulier dat u hier vindt. Deze kunt u downloaden en invullen. Deze mag u dan mailen naar info@impuls-oldenzaal.nl, langsbrengen op het Michgoriushuis of per post naar ons toesturen.

 

 

 

Wij zoeken vrijwilligers!
 
Om AutoMaatje een succes te laten worden in Oldenzaal zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heeft u een eigen auto en vindt u het leuk om minder mobiele Oldenzalers ergens naar toe te rijden? Wordt dan ook AutoMaatje! Ook als u geen eigen auto heeft, maar wel wilt helpen, doen wij graag een beroep op u. Want naast vrijwilligers die willen rijden, zoeken we tevens ‘matchmakers’. Voor werkdagen van 11.00 tot 13.30 uur zoeken wij vrijwilligers die de telefoon beantwoorden, de aanvragen van deelnemers krijgen en deze aanvragen koppelen aan chauffeurs. 
 
U kunt van onschatbare waarde zijn voor vele minder mobiele Oldenzalers! Neem voor meer informatie contact op met Impuls en vraag naar Karin Lubbers, k.lubbers@impuls-oldenzaal.nl. Het telefoonnummer is 0541 571414.

 

                      

 

 

Formulierenservice

 

Heeft u een vraag of kunt u bijvoorbeeld een formulier niet invullen? Kom dan geheel vrijblijvend langs bij Formulierenservice.

 

Formulierenservice Oldenzaal helpt u graag bij het invullen van een formulier of het lezen van brieven. U kunt denken aan het aanvragen van een kwijtschelding of uitkering. Alle formulieren met betrekking tot het sociale domein komen in aanmerking.


Lees meer..


 

Waar en wanneer:

Maatschappelijk Plein, Ganzenmarkt 2 te Oldenzaal:
Dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur, vrije inloop

(ook voor anderstaligen, er is een tolk aanwezig)

  

Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal:
Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur, vrije inloop

  

Vergeet niet uw legitimatiebewijs en Digidcode mee te nemen!

  

U kunt de formulierenservice bereiken door te mailen naar info@impuls-oldenzaal.nl. Bellen kan ook: 0541 571414.


LET OP: IN SCHOOLVAKANTIES IS ER GEEN FORMULIERENSERVICE

 

 

 

Geheugenspreekuur

 

Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is geen reden om ongerust te worden. Maar wanneer u merkt dat de vergeetachtigheid toeneemt, kan het prettig zijn om daar eens met een deskundige over te praten.


Lees meer..


Het geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over het geheugen. Ook kunt u hier advies vragen wanneer u zich zorgen maakt over het geheugen van uw partner, ouders of familieleden. Er is telkens een deskundige van Impuls, Carintreggeland, Zorggroep Sint Maarten of Zorgfederatie Oldenzaal aanwezig.

 

Het geheugenspreekuur is iedere eerste en derde dinsdag van de maand van 13.00 uur tot 14.00 uur in het Michgoriushuis, Marktstraat 10 te Oldenzaal. Loop gerust binnen!

 

NB: Wanneer bezoek aan het Michgoriushuis niet mogelijk is kan er een afspraak gemaakt worden voor een bezoek aan huis. Bel voor meer informatie met Impuls,
tel. 0541 571414.

 

 

Team geheugenspreekuur:

 

Maatje

 

Wilt u graag meer sociale contacten maar durft u de stap niet te zetten? Vindt u het moeilijk om alleen ergens op af te gaan? Impuls kan met u op zoek gaan naar een maatje. Een dame of heer die samen met u gaat kijken naar geschikte activiteiten en die ook enkele keren met u mee op stap gaat.

 

Wilt u graag een maatje? Neem dan contact met ons op!