volwassenen senioren

Themablaadje voor senioren en mantelzorgers 

 

Maandelijks vindt u hier het themablaadje 'Onder Ons'. Wilt u dit 'Onder Ons' graag per post ontvangen? Neem dan contact met ons op: 0541-571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl.


Lees meer..


Deze themablaadjes bevatten nieuws, gedichten, verhalen en tips. Wilt u ze lezen? U vindt ze hier!

 

Nieuwsbrief 9,   januari 2022

Nieuwsbrief 10, februari 2022

Nieuwsbrief 11, maart 2022

Nieuwsbrief 12, juni 2022

 

 

 

Heeft u zelf tips die u wilt delen in deze themabrief? Meld ze dan gerust: info@impuls-oldenzaal.nl.

 

Problemen met uw buren? Bel met buurtbemiddeling!

 

Een blaffende hond, schreeuwende kinderen, klussende buren, een rokende barbecue, harde muziek … zaken in uw buurt waar u zich misschien wel enorm aan ergert.


Lees meer..Zorg dat de irritaties niet oplopen en ga met elkaar in gesprek. Tips hiervoor vindt u op www.problemenmetjeburen.nl. Komt u er zelf niet uit? Of vindt u het toch lastig? Neem dan contact op met buurtbemiddeling.


Wat kan buurtbemiddeling voor u en uw buren doen?

  1. U belt buurtbemiddeling en u krijgt ruim te tijd om uw verhaal te doen.
  2. Bemiddelaars nemen telefonisch contact met u op om te overleggen wat er NU mogelijk is.
  3. Bemiddelaars nemen telefonisch contact op met uw buren om hun kant van het verhaal te horen.
  4. Bemiddelaars overleggen met uw buren wat er NU mogelijk is.
  5. Afhankelijk van de wensen van u en uw buren én van de mogelijkheden die we momenteel hebben, gaan u en uw buren, samen met de bemiddelaars, aan de slag om een oplossing te vinden.
  6. Bemiddelaars blijven betrokken zolang het nodig is.

 

Bemiddelaars helpen de ruziënde partijen om het contact te herstellen en na te denken over oplossingen. Buurtbemiddeling vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis. Wilt u meer weten? Bel dan met Impuls via 0541 571414 of mail naar buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl.

 

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van Oldenzaal en is gratis. Het project is een initiatief van WBO wonen, de Gemeente Oldenzaal, de Politie en Impuls. Meer informatie vindt u ook op de website www.problemenmetjeburen.nl.

 

Vrije inloop biljarten

 

Bewegen is goed voor de gezondheid, helemaal als je wat ouder bent, maar een kopje koffie en een praatje met elkaar is minstens zo belangrijk. Met het project Heya de Keu biedt FC Twente, samen met Impuls, de mogelijkheid om senioren uit uw omgeving te ontmoeten en samen te biljarten.


Lees meer..


Iedere donderdag- en vrijdagochtend vanaf 10.00 uur kunt u binnenlopen bij Impuls locatie Michgoriushuis (Marktstraat 10) om te biljarten. Ongedwongen, gratis en gewoon gezellig mensen ontmoeten.

 

Wilt u meer weten? Bel dan met Tonny Hartgerink van Biljart Heya de Keu via tel. 06 83532238.

 

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Buurtbeweegcoach 55+ 

 

De buurtbeweegcoach senioren is er voor alle 55+-ers in Oldenzaal.

 

Voor de (iets) ouderen die wel merken dat het lijf wat strammer wordt. Die misschien niet meer zo soepel en gezond zijn als een paar jaar geleden en weten dat bewegen heel goed is voor de gezondheid. Voor de bloeddruk, het hart, de botten, de spieren en niet te vergeten voor het brein. Want lekker bezig zijn, daar knapt een mens van op!


Lees meer..


 

 

Dat bewegen hoeft echt niet intensief rennend over een sportveld of inspannend in een sportschool. Kan wel, maar hoeft niet. De buurtbeweegcoach voor senioren houdt het in ieder geval graag laagdrempelig. Kortom: de buurtbeweegcoach senioren is er voor iedere ‘senior’: bewegen, maar dan wel op de manier die bij u past. 

 

Zegt u nou: ja, dat wil ik ook wel, maar ik weet niet zo goed hoe, wat of met wie? Of misschien hebt u zelf een goed idee voor een activiteit? Neem dan gerust contact op met Impuls, via telefoonnummer 0541 – 571414 of mail Anky Loohuis, buurtbeweegcoach voor senioren via a.loohuis@impuls-oldenzaal.nl.

 

 

 

Twents Zilver – Kwiek met kunst!

 

Kunst & cultuur is belangrijk in ieder mensenleven. Het brengt inspiratie, gespreksstof en nieuwe inzichten, hoe dan ook. 


Lees meer..


Op scholen is kunstzinnige kennismaking, talentontwikkeling en zelfexpressie inmiddels ‘gewoon’. Echter voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om op latere leeftijd je talent te ontwikkelen of ‘iets te doen’ met kunst & cultuur. En dat is jammer, want samen creëren maakt je gelukkiger en houdt je lijf en geest gezonder,  het verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in én aan je dag.

 

Twents Zilver is er om ouderen in Oldenzaal en Enschede de kans te bieden om samen aan de slag te gaan met kunst & cultuur met begeleiding van Zilvercoaches: professionele kunstenaars,creatief therapeuten en andere gezellige leu.

 

Zilvercoaches en Club-Activiteiten


Wilt u eerst eens verkennen wat kunst voor u kan betekenen? Dan komen Zilvercoaches graag 3 - 5 keer bij u thuis om samen – een-op-een – te ontdekken waar uw wens en behoefte ligt of gewoon eens te kijken wat er wél kan. Daarna is er de mogelijkheid aan te sluiten bij groepsactiviteiten. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen?

 

Meedoen?
Stuur een mailtje naar d.terhorst@impuls-oldenzaal.nl of info@twentszilver.nl of bel naar Impuls 0541-571414

 

Alvast een kijkje nemen wat Twents Zilver allemaal doet? Bekijk dan hier het online magazine!

Maatje

 

Wilt u graag meer sociale contacten maar durft u de stap niet te zetten? Vindt u het moeilijk om alleen ergens op af te gaan? Impuls kan met u op zoek gaan naar een maatje. Een dame of heer die samen met u gaat kijken naar geschikte activiteiten en die ook enkele keren met u mee op stap gaat.

 

Wilt u graag een maatje? Neem dan contact met ons op!