volwassenen senioren

Video Dementie Twente bij Impuls

 

Dementie Twente heeft een video opgenomen over de rol van Impuls bij dementie.


Lees meer..


Deze video kunt u hier bekijken (klik op de afbeelding).

 

 

 

 

Hulp nodig bij beeldbellen of appen?

 

Het project 't Nije Kuierdroad in Oldenzaal helpt senioren en mantelzorgers om digitaal vaardiger te worden in het gebruik van bijvoorbeeld een smartphone
of tablet. Heel belangrijk in deze lastige tijden, want zo kunnen zij contact houden met hun naasten.

 

 

Zie hier de inzending van onze video 't Nije Kuierdroad voor de lokale editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen


Lees meer..


Bij dit project komt een getrainde vrijwilliger bij thuis om uitleg te geven over bijvoorbeeld beeldbellen of het versturen van berichtjes via de tablet. Uiteraard worden de corona maatregelen in acht genomen. De tablet stellen wij ter beschikking. 

 

Wilt u ook graag leren beeldbellen of berichtjes versturen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 0541 571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl.

 

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Problemen met uw buren? Bel met buurtbemiddeling!

 

Een blaffende hond, schreeuwende kinderen, klussende buren, een rokende barbecue, harde muziek … zaken in uw buurt waar u zich misschien wel enorm aan ergert.


Lees meer..Zorg dat de irritaties niet oplopen en ga met elkaar in gesprek. Tips hiervoor vindt u op www.problemenmetjeburen.nl. Komt u er zelf niet uit? Of vindt u het toch lastig? Neem dan contact op met buurtbemiddeling.


Wat kan buurtbemiddeling voor u en uw buren doen?

  1. U belt buurtbemiddeling en u krijgt ruim te tijd om uw verhaal te doen.
  2. Bemiddelaars nemen telefonisch contact met u op om te overleggen wat er NU mogelijk is.
  3. Bemiddelaars nemen telefonisch contact op met uw buren om hun kant van het verhaal te horen.
  4. Bemiddelaars overleggen met uw buren wat er NU mogelijk is.
  5. Afhankelijk van de wensen van u en uw buren én van de mogelijkheden die we momenteel hebben, gaan u en uw buren, samen met de bemiddelaars, aan de slag om een oplossing te vinden.
  6. Bemiddelaars blijven betrokken zolang het nodig is.

 

Bemiddelaars helpen de ruziënde partijen om het contact te herstellen en na te denken over oplossingen. Buurtbemiddeling vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis. Wilt u meer weten? Bel dan met Impuls via 0541 571414 of mail naar buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl.

 

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van Oldenzaal en is gratis. Het project is een initiatief van WBO wonen, de Gemeente Oldenzaal, de Politie en Impuls. Meer informatie vindt u ook op de website www.problemenmetjeburen.nl.

 

Vrije inloop biljarten

 

Bewegen is goed voor de gezondheid, helemaal als je wat ouder bent, maar een kopje koffie en een praatje met elkaar is minstens zo belangrijk. Met het project Heya de Keu biedt FC Twente, samen met Impuls, de mogelijkheid om senioren uit uw omgeving te ontmoeten en samen te biljarten.


Lees meer..


Iedere donderdag- en vrijdagochtend vanaf 10.00 uur kunt u binnenlopen bij Impuls locatie Michgoriushuis (Marktstraat 10) om te biljarten. Ongedwongen, gratis en gewoon gezellig mensen ontmoeten.

 

Wilt u meer weten? Bel dan met Tonny Hartgerink van Biljart Heya de Keu via tel. 06 83532238.

 

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Buurtbeweegcoach 55+ 

 

De buurtbeweegcoach senioren is er voor alle 55+-ers in Oldenzaal.

 

Voor de (iets) ouderen die wel merken dat het lijf wat strammer wordt. Die misschien niet meer zo soepel en gezond zijn als een paar jaar geleden en weten dat bewegen heel goed is voor de gezondheid. Voor de bloeddruk, het hart, de botten, de spieren en niet te vergeten voor het brein. Want lekker bezig zijn, daar knapt een mens van op!


Lees meer..


 

 

Dat bewegen hoeft echt niet intensief rennend over een sportveld of inspannend in een sportschool. Kan wel, maar hoeft niet. De buurtbeweegcoach voor senioren houdt het in ieder geval graag laagdrempelig. Kortom: de buurtbeweegcoach senioren is er voor iedere ‘senior’: bewegen, maar dan wel op de manier die bij u past. 

 

Zegt u nou: ja, dat wil ik ook wel, maar ik weet niet zo goed hoe, wat of met wie? Of misschien hebt u zelf een goed idee voor een activiteit? Neem dan gerust contact op met Impuls, via telefoonnummer 0541 – 571414 of mail naar de buurtbeweegcoach voor senioren via e.vanloon@impuls-oldenzaal.nl.

 

 

Twents Zilver – Kwiek met kunst!

 

Bij Twents Zilver, Kwiek met Kunst gaat men uit van ieders positieve gezondheid. Wat kan er allemaal wél! Zij bouwen graag met u aan de toekomst. Hiervoor zetten zij  hun kunsttalent in om mensen te inspireren ook kunstzinnig aan de slag te gaan. Alles voor meer leefplezier. Binnen het project ‘Twents Zilver, Kwiek met Kunst’ bieden zij verschillende activiteiten om als oudere weer kunstzinnig aan de slag te gaan.


Lees meer..


 

De Kwiekmakers

Een groep kunstenaars, vaktherapeuten en andere gezellige creatieve leu uit de regio. Zij zijn op zoek naar ouderen in de regio Oldenzaal en Enschede, die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. Ze komen – op verzoek – graag bij mensen thuis om samen te praten maar ook om samen iets kunstzinnigs te maken. Iets wat een blije of verdrietige periode vorm geeft of wat echt past bij het leven. Gewoon om het leven wat mooier te kleuren en om samen te onderzoeken wat er nog wél kan!

 

Iets voor u? Wilt u nog graag uw talent ontwikkelen, of zou u nog heel graag een iets willen uitproberen, of wellicht een oude hobby voortzetten naar uw eigen mogelijkheden? Dat kan bij Twents Zilver. Want zij houden van zoeken naar mogelijkheden en zijn niet voor één gat te vangen. Ze zoeken of aansluiting bij bestaande initiatieven of organiseren vanuit het project nieuwe activiteiten.

 

Inmiddels zijn er zo’n 30 Kwiekmakers actief in de regio. Dus schakel ze gerust in! Meer informatie? Neem dan contact op met de ouderenadviseurs van Impuls via 0541 571414 of info@impuls-oldenzaal.nl

 

 

Alvast een kijkje nemen wat Twents Zilver allemaal doet? Bekijk dan hier het online magazine!

Maatje

 

Wilt u graag meer sociale contacten maar durft u de stap niet te zetten? Vindt u het moeilijk om alleen ergens op af te gaan? Impuls kan met u op zoek gaan naar een maatje. Een dame of heer die samen met u gaat kijken naar geschikte activiteiten en die ook enkele keren met u mee op stap gaat.

 

Wilt u graag een maatje? Neem dan contact met ons op!