volwassenen senioren

Inloopspreekuur openbaar vervoer senioren

 

Tot nader bericht vervalt het inloopspreekuur voor senioren in het Michgoriushuis.


Lees meer..


Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat het inloopspreekuur openbaar vervoer voor senioren niet door. Heeft u toch vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur.

 

U kunt contact opnemen met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 038 – 303 70 10.

Kom in beweging en wandel mee!

In verband met de verscherpte coronaregels raden wij u aan vooraf contact op te nemen met de betreffende praktijk over het doorgaan van de wandeling.


Wilt u wel eens wandelen maar komt het er te weinig van? Of wilt u niet alleen, maar met iemand samen wandelen? Voorjaarskriebels voelen en lekker naar buiten? Trek dan eens de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

 


Lees meer..


De fysiotherapiepraktijken in Oldenzaal organiseren wekelijks wandelingen voor ieder niveau. Doet u mee?

 

Wandelen op groen recept

Groepswandeling van ongeveer een uur met de fysiotherapeut.

Wanneer? Op woensdag van 12.45-13.45 uur

Locatie: Fysiotherapie de Essen, Zilverschoon 151

Contactgegevens: Fysiotherapie de Essen T: 0541-518016 M: info@fysiotherapiedeessen.nl

 

Wandelen

Wanneer? Op woensdag van 13.00-13.45 uur

Locatie: Gezondheidscentrum, Haverstraat 15

Contactgegevens: Frank Lanen T: 0541-523111 M: info@fysiotherapielanen.nl

 

Wandelen

Wandelen met een fysiotherapeut.

Wanneer? Op vrijdag van 13.00-13.30 uur

Locatie: Fysio Kruisstraat, Kruisstraat 8

Contactgegevens: Harold de Jong T: 0541-520958 M: info@fysiotherapiekruisstraat.nl

 

 

Twijfelt u nog? Niet doen! Iedereen kan meewandelen en het kost u niets. Indien u eerst meer informatie wilt, bel dan met Esther van Loon, buurtbeweegcoach voor senioren van Impuls bellen via 0541 – 571 414.

 

 

 

 

 

 

 

BoesCool 55+

 

Goed nieuws voor de Oldenzalers die meer willen bewegen: Binnenkort gaat er weer een ronde beweegactiviteiten bij BoesCool55+ van start.


Lees meer..


Ook Impuls doet hieraan mee. Kom meedoen met Walking Football, een gymles of Dance55+ en ga lekker bewegen! Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.boescool55plus.nl.

 

Problemen met uw buren? Bel met buurtbemiddeling!

 

Een blaffende hond, schreeuwende kinderen, klussende buren, een rokende barbecue, harde muziek … zaken in uw buurt waar u zich misschien wel enorm aan ergert.


Lees meer..Zorg dat de irritaties niet oplopen en ga met elkaar in gesprek. Tips hiervoor vindt u op www.problemenmetjeburen.nl. Komt u er zelf niet uit? Of vindt u het toch lastig? Neem dan contact op met buurtbemiddeling.


Wat kan buurtbemiddeling voor u en uw buren doen?

  1. U belt buurtbemiddeling en u krijgt ruim te tijd om uw verhaal te doen.
  2. Bemiddelaars nemen telefonisch contact met u op om te overleggen wat er NU mogelijk is.
  3. Bemiddelaars nemen telefonisch contact op met uw buren om hun kant van het verhaal te horen.
  4. Bemiddelaars overleggen met uw buren wat er NU mogelijk is.
  5. Afhankelijk van de wensen van u en uw buren én van de mogelijkheden die we momenteel hebben, gaan u en uw buren, samen met de bemiddelaars, aan de slag om een oplossing te vinden.
  6. Bemiddelaars blijven betrokken zolang het nodig is.

 

Bemiddelaars helpen de ruziënde partijen om het contact te herstellen en na te denken over oplossingen. Buurtbemiddeling vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis. Wilt u meer weten? Bel dan met Impuls via 0541 571414 of mail naar buurtbemiddeling@impuls-oldenzaal.nl.

 

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van Oldenzaal en is gratis. Het project is een initiatief van WBO wonen, de Gemeente Oldenzaal, de Politie en Impuls. Meer informatie vindt u ook op de website www.problemenmetjeburen.nl.

 

Gym voor 55-plussers

 

Vindt u het leuk om samen te bewegen? En bent u 55+? Doe dan mee met de gymlessen voor senioren. De gymlessen worden gegeven in de De Oostpoort aan de Oostwal én in de Walgaarden.


Lees meer..


In de Oostpoort wordt iedere maandag om 10.00 uur gegymd.

In de Walgaarden zijn iedere dinsdag twee groepen die gymen. De eerste groep heeft les van 14.00-14.30 uur en de tweede groep heeft les van 15.00-15.30 uur. 

 

De kosten bedragen €6,- per maand.

 

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar! U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 0541-571414 of via mail e.vanloon@impuls-oldenzaal.nl.

Nieuwsbrief voor senioren en mantelzorgers 

 

In deze tijden, die voor veel mensen lastig zijn, brengen we een extra nieuwsbrief uit. Maandelijks vindt u hier een nieuwsbrief met een leuk thema. Wilt u de nieuwsbrief graag per post ontvangen? Neem dan contact met ons op: 0541-571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl.


Lees meer..


Deze nieuwsbrieven bevatten puzzels, gedichten, verhalen en tips. Wilt u de nieuwsbrief lezen? U vindt ze hier!

 

Nieuwsbrief 1, 31 maart 2020

Nieuwsbrief 2, 6 april 2020

Nieuwsbrief 3, 14 april 2020

Nieuwsbrief 4, 20 april 2020

Nieuwsbrief 5, 27 april 2020

Nieuwsbrief 6, 6 mei 2020

Nieuwsbrief 7, 12 mei 2020

Nieuwsbrief 8, 18 mei 2020

Nieuwsbrief 9, 25 mei 2020

Nieuwsbrief 10, 29 juni 2020

Nieuwsbrief 11, 3 augustus 2020

Nieuwsbrief 12, 3 september 2020

Nieuwsbrief 13, 9 oktober 2020

Nieuwsbrief 14, 6 november 2020

Nieuwsbrief 15, 4 december 2020

Nieuwsbrief 1, 21 januari 2021

 

                                                                            

 

 

Heeft u zelf tips die u wilt delen in deze nieuwsbrief? Meld ze dan gerust: info@impuls-oldenzaal.nl.

 

Mannen kookgroep Impuls 

Momenteel is er geen kookgroep ivm de Corona maatregelen.

 

Bent u een man, 55+, en houdt u van koken? Dan is de mannen kookgroep misschien iets voor u.


Lees meer..


Deze kookgroep draait zelfstandig. Om de beurt zorgen twee mensen voor de recepten en de boodschappen. Vervolgens wordt er samen gekookt en gegeten. U dient wel ervaring te hebben met koken.

 

De kookgroep komt op dinsdag, om de week, bijeen in Breedwijs, Zuid-Berghuizen van 15.30 – 18.30 uur. De kosten bedragen Euro 10,- per keer.

 

* * De kookgroep zit op dit moment vol, wilt u op de wachtlijst, neem dan even contact op met Dian van Beest van Impuls * *

 

Alzheimer cafe

Let op: Het Alzheimercafe komt tot nader bericht te vervallen.

 

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.


Lees meer..


Het Alzheimer Café Oldenzaal is elke laatste donderdag van de maand (behalve in juli, augustus en december) geopend in het Michgoriushuis, Marktstraat 10 te Oldenzaal. Dit gebeurt in aangepaste vorm aan de hand van de RIVM maatregelen. 

 

De zaal is geopend om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 20.30 uur. De toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden is verplicht. Dit kan telefonisch of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl. Ook moet u klachtenvrij zijn (geen koorts, hoesten, niezen, keelpijn).

 

 

Geheugenspreekuur in het Michgoriushuis:

Wanneer u zich zorgen maakt over uw geheugen of dat van uw partner/ familielid. Het geheugenspreekuur is iedere eerste en derde dinsdag van de maand van 13.00 uur tot 14.00 uur in het Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Wanneer bezoek aan het Michgoriushuis niet mogelijk is kan er een afspraak gemaakt worden voor een bezoek aan huis. Belt u ons dan op 0541 571414 voor het maken van een afspraak. 

 

 

 

 

Twents Zilver – Kwiek met kunst!

 

Bij Twents Zilver, Kwiek met Kunst gaat men uit van ieders positieve gezondheid. Wat kan er allemaal wél! Zij bouwen graag met u aan de toekomst. Hiervoor zetten zij  hun kunsttalent in om mensen te inspireren ook kunstzinnig aan de slag te gaan. Alles voor meer leefplezier. Binnen het project ‘Twents Zilver, Kwiek met Kunst’ bieden zij verschillende activiteiten om als oudere weer kunstzinnig aan de slag te gaan.


Lees meer..


 

De Kwiekmakers

Een groep kunstenaars, vaktherapeuten en andere gezellige creatieve leu uit de regio. Zij zijn op zoek naar ouderen in de regio Oldenzaal en Enschede, die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. Ze komen – op verzoek – graag bij mensen thuis om samen te praten maar ook om samen iets kunstzinnigs te maken. Iets wat een blije of verdrietige periode vorm geeft of wat echt past bij het leven. Gewoon om het leven wat mooier te kleuren en om samen te onderzoeken wat er nog wél kan!

 

Iets voor u? Wilt u nog graag uw talent ontwikkelen, of zou u nog heel graag een iets willen uitproberen, of wellicht een oude hobby voortzetten naar uw eigen mogelijkheden? Dat kan bij Twents Zilver. Want zij houden van zoeken naar mogelijkheden en zijn niet voor één gat te vangen. Ze zoeken of aansluiting bij bestaande initiatieven of organiseren vanuit het project nieuwe activiteiten.

 

Inmiddels zijn er zo’n 30 Kwiekmakers actief in de regio. Dus schakel ze gerust in! Bel naar Anita Kunst – 06-13406842 of naar Tineke Posthumus 06 28578131 en maak een afspraak. Mailen kan ook: twentszilver@fitart.nl

 

Alvast een kijkje nemen wat zij allemaal doen? Bekijk dan hier het online magazine!

Formulierenservice

 

De Formulierenservice kan weer van start! Echter wel op afspraak. Dus heeft u een vraag over het invullen van een formulier of hulp nodig bij het lezen van een brief? Bel dan 0541- 57 14 14. Wij helpen u graag verder!

 

Heeft u een vraag of kunt u bijvoorbeeld een formulier niet invullen? Maak dan een afspraak met Formulierenservice.


Lees meer..


Formulierenservice Oldenzaal helpt u graag bij het invullen van een formulier of het lezen van brieven. U kunt denken aan het aanvragen van een kwijtschelding of uitkering. Alle formulieren met betrekking tot het sociale domein komen in aanmerking.

 

Waar en wanneer (alleen op afspraak):

Maatschappelijk Plein, Ganzenmarkt 2 te Oldenzaal:
Dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur

(ook voor anderstaligen, er is een tolk aanwezig)

  

Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal:
Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur

  

Vergeet niet uw legitimatiebewijs en Digidcode mee te nemen!

  

U kunt de formulierenservice bereiken door te mailen naar info@impuls-oldenzaal.nl. Bellen kan ook: 0541 571414.

 

 


LET OP: IN DE ZOMERVAKANTIE EN KERSTVAKANTIE IS ER GEEN FORMULIERENSERVICE

 

 

 

Maatje

 

Wilt u graag meer sociale contacten maar durft u de stap niet te zetten? Vindt u het moeilijk om alleen ergens op af te gaan? Impuls kan met u op zoek gaan naar een maatje. Een dame of heer die samen met u gaat kijken naar geschikte activiteiten en die ook enkele keren met u mee op stap gaat.

 

Wilt u graag een maatje? Neem dan contact met ons op!