Taalpunt en Praathuis

Taal is enorm belangrijk om je goed te kunnen redden in het dagelijkse leven. In Oldenzaal zijn er zo’n 3.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Voor hen is er het Taalpunt Oldenzaal. 

Voor wie is het Taalpunt?

Het Taalpunt is bedoeld voor mensen met een taalvraag. Je kunt daarbij denken aan: moeite met het lezen van de krant of het invullen van formulieren, moeite met spreken, het verslag van een vergadering niet begrijpen of werkbriefjes niet kunnen invullen.

Het Taalpunt heeft een overzicht van cursussen en kan je doorverwijzen. Ook mensen die moeite hebben met rekenen of met het gebruik van de computer zijn van harte welkom bij Taalpunt Oldenzaal.

Het Taalpunt is iedere dinsdagmiddag (niet in vakantieperiodes) tussen 13.30 uur en 15.30 uur geopend in de Bibliotheek Oldenzaal.

Praathuis

Migranten die moeite hebben met het Nederlands schrijven, lezen en praten kunnen komen oefenen in Het Praathuis. Hier praten we, lezen we samen de krant en doen we spelletjes in de Nederlandse taal. Zo leer je in een prettige sfeer Nederlands bij.

Je kunt gratis binnenlopen bij Het Praathuis, iedere vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 14.00 uur in de Bibliotheek Oldenzaal (niet in de vakantieperiodes).

Contact

Meer weten over het Taalpunt of het Praathuis? Bel dan met Esra Callar van Impuls, tel. 06 4849 9451 of mail naar e.callar@impuls-oldenzaal.nl  

Wil je meer informatie?    Bekijk deze activiteiten