mantelzorg

Sportieve activiteit voor jonge mantelzorgers

 

Op zaterdag 20 april is er een actieve ochtend voor jonge mantelzorgers tussen 12 en 21 jaar in Sportcentrum Vondersweijde. Een mooie samenwerking tussen SIZ Twente en Impuls maken deze actieve en gezellige ochtend mogelijk.

 

Lees meer..

Activiteiten voor Mantelzorgers en ouderen

 

Bij Impuls organiseren we tal van activiteiten voor o.a. mantelzorgers en ouderen. Kom gerust eens langs! 

 

 

Lees meer..

Yoga

 

Ben jij mantelzorger? En wil jij lekker je hoofd leeg maken? Kom dan op maandag- of woensdagochtend naar Boerderij Stakenboer.

Lees meer..

Mantelzorgcafé

 

Iedere tweede maandagmiddag van de maand is er een Mantelzorgcafé. Hier staan ontspanning en elkaar ontmoeten centraal.

Lees meer..

 

Wat is mantelzorg?

 

Zorgen voor iemand in je naaste omgeving is heel natuurlijk. Het is vaak iets wat veel mensen gewoon doen. Bijvoorbeeld voor je kind, ouders, partner, familielid of een kennis. Wanneer diegene, voor wie je zorgt, een langdurige ziekte, beperking of psychische problemen heeft, wordt er voor lange tijd meer van je gevraagd. Dit wordt mantelzorg genoemd.

Lees meer..

Alzheimer Café

 

Het Alzheimer Café Oldenzaal is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Lees meer..

Cursussen

 

Er worden regelmatig cursussen gegeven voor mantelzorgers. 

Lees meer..

Jonge mantelzorgers

 

In sommige gezinnen heeft de vader of moeder lichamelijke of psychische problemen. Of is er een broertje of zusje dat ziek is of een beperking heeft. De jonge mantelzorgers helpen vaak mee de boel thuis draaiende te houden.

Lees meer..