mantelzorg

Dag van de Mantelzorg groot succes!

 

Donderdag 8 november jl. vierden we de dag van de Mantelzorg.

Lees meer..

Ontspanning voor Mantelzorgers

 

Als u de zorg heeft voor een naaste, kan het soms lastig zijn om tijd vrij te maken voor uzelf. Toch is dat heel belangrijk, om de zorgtaken vol te kunnen houden. Daarom bieden wij in november en december twee ontspannende en gezellige activiteiten aan.  

Lees meer..

 

Wat is mantelzorg?

 

Zorgen voor iemand in je naaste omgeving is heel natuurlijk. Het is vaak iets wat veel mensen gewoon doen. Bijvoorbeeld voor je kind, ouders, partner, familielid of een kennis. Wanneer diegene, voor wie je zorgt, een langdurige ziekte, beperking of psychische problemen heeft, wordt er voor lange tijd meer van je gevraagd. Dit wordt mantelzorg genoemd.

Lees meer..

Mantelzorgcafé

 

Iedere eerste maandagmiddag van de maand is er een Mantelzorgcafé. Hier staan ontspanning en elkaar ontmoeten centraal.

Lees meer..

Masterclass: samenwerken met Informele zorg

Op woensdag 28 november verzorgt SIZ Twente vanuit het Netwerk Welzijn & Zorg Oldenzaal de masterclass: samenwerken met informele zorg. De masterclass is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn, zoals medewerkers van wijkteams, gemeente, zorginstellingen e.a.

 

 

Lees meer..

De kunst van het zorgen en loslaten 

 

Ook in het najaar van 2018 starten er weer meerdere cursussen van ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ voor mantelzorgers. Een intensief traject, waarbij deelnemers stil staan bij hun patronen en kijken naar mogelijkheden om anders met de situatie om te gaan.

Lees meer..

Jonge mantelzorgers

 

In sommige gezinnen heeft de vader of moeder lichamelijke of psychische problemen. Of is er een broertje of zusje dat ziek is of een beperking heeft. De jonge mantelzorgers helpen vaak mee de boel thuis draaiende te houden.

Lees meer..

Mantelzorgers beweegprogramma 2018

 

In 2018 zijn er weer tal van leuke activiteiten voor Mantelzorgers. U kunt denken aan wandeltochten, fietsen, zwemmen en nog veel meer. Kijk hieronder voor het programma van dit jaar.

Lees meer..