mantelzorg

Interview 20 jaar mantelzorger

 

In de Glimlach van Oldenzaal van eind mei 2022 kunt u een interview lezen met Marielle Ziemerink. Zij zorgt al 20 jaar voor haar zoon die een 'niet aangeboren hersenletsel heeft'.

Lees meer..

Interview Mantelzorg en yoga

 

Als mantelzorger is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en daar ook de ruimte voor te nemen. Vaak voelt het alsof je in een spagaat bent beland en cijfer je jezelf misschien weg, terwijl het juist heel belangrijk is om ook goed voor jezelf te zorgen. Niemand heeft er wat aan als je overbelast raakt.

Lees meer..

Themablaadje voor senioren en mantelzorgers 

 

Maandelijks vindt u hier het themablaadje 'Onder Ons'. Wilt u dit 'Onder Ons' graag per post ontvangen? Neem dan contact met ons op: 0541-571414 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl.

Lees meer..

 

Wat is mantelzorg?

 

Zorgen voor iemand in je naaste omgeving is heel natuurlijk. Het is vaak iets wat veel mensen gewoon doen. Bijvoorbeeld voor je kind, ouders, partner, familielid of een kennis. Wanneer diegene, voor wie je zorgt, een langdurige ziekte, beperking of psychische problemen heeft, wordt er voor lange tijd meer van je gevraagd. Dit wordt mantelzorg genoemd.

Lees meer..