Altijd een positieve Impuls voor iedereen!

Dat is het nieuwe motto van Impuls in ons strategisch plan voor 2024-2028.

Zichtbaar, toegankelijk, flexibel, vindingrijk, professioneel en zeer betrokken: met deze woorden omvatten we de kern van onze organisatie samen in het nieuwe strategisch plan 2024-2028. Hiervoor is input opgehaald bij de inwoners, onze eigen vrijwilligers en de medewerkers. We willen er zijn voor iedere inwoner, en in het bijzonder voor de mensen in een kwetsbare situatie. Dit doen we door een krachtig preventief vangnet te bieden met brede activiteiten met veel variatie. We gaan erop af: wij gaan ver voor de Oldenzaler door de inzet van vakmanschap en door goede samenwerking met andere maatschappelijke organisaties.

Uitdaging
Impuls wil de komende jaren haar welzijnsniveau voor inwoners handhaven en de kwaliteit kunnen blijven garanderen. In deze tijden van verharding, toenemende kosten én zorgen die inwoners hebben over o.a. armoede, woningnood en eenzaamheid geen eenvoudige opdracht. Hiervoor zijn twee strategieën ontwikkeld: meer en meer de kracht van de inwoner, gemeenschap en vrijwilligers gebruiken en de organisatie verder ontwikkelen met een sociaal, zakelijke blik. ‘We stellen vaker en vroegtijdiger vragen als ‘wat doen we wel en wat niet, wat ga jij zelf bijdragen, kan iemand ergens bij aanhaken en hoe borgen we dit. Deze vragen moeten ervoor zorgen dat we meer zicht hebben op de inspanningen en de beoogde effecten’, zegt directeur-bestuurder Alice ten Dam.

Positieve Impuls
Voor ons staat vast dat we een organisatie zijn die niet naar mensen kijkt, maar mensen aan kijkt. ‘De Oldenzaalse gemeenschap heeft een ongekende kracht om zelf veel op te lossen’, aldus directeur-bestuurder Alice ten Dam. ‘En die kracht en alle talenten en ervaringen hebben we hard nodig om samen als gemeenschap vooruit te kunnen. En daar dragen wij graag aan bij’.

Het nieuwe motto van Impuls is dan ook ‘Altijd een positieve Impuls voor iedereen’.

Het Strategisch Plan van Impuls is hier na te lezen.