Hercertificering ‘Sterk Sociaal Werk’

Afgelopen najaar is ons werk getoetst door de brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland. En met een positief resultaat: het certificaat ‘Sterk Sociaal Werk’ is verlengd tot 2026!

Het kwaliteitslabel heeft betrekking op de kwaliteit van het welzijnswerk van Impuls in de gemeentes Oldenzaal, Losser en Dinkelland. De focus van het label ligt op het vakmanschap van de medewerkers. Organisaties die het kwaliteitslabel behalen, laten zien dat ze sociaal werk van hoge kwaliteit leveren en voldoen aan de normen en waarden van de branche.

Naast vakmanschap zijn de onderwerpen dienstverlening, organisatie en bestuur getoetst door auditoren van Sociaal Werk Nederland. Deze audit, die eind november plaatsvond, leidde tot hercertificering én de complimenten van het toetsingsbureau voor het toepassen van onze visie ‘er op af’ in de praktijk. We zijn enorm trots dat we wederom dit kwaliteitslabel mogen voeren! 

Sociaal Werk Nederland
Het Kwaliteitslabel is ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland en is gebaseerd op de gezamenlijke waarden van de branche, de Branchecode Sociaal Werk. Daarnaast bevat het label een set toetsbare normen, ingedeeld in de rubrieken vakmanschap, dienstverlening en organisatie & bestuur waarbij wordt gekeken naar:
– het vakmanschap van sociaal werkers
– het effect van de dienstverlening op inwoners
– faciliterende, lerende organisatie met een gezonde bedrijfsvoering en adequate besturing