Opfriscursus automobilisten 50+

Ben je 50-plusser? Dan is het vast een tijd geleden dat je je rijbewijs hebt gehaald. Tijdens de ‘Opfriscursus automobilisten’ fris je je kennis en rijvaardigheid op. Veilig Verkeer Nederland organiseert, in samenwerking met de gemeente Oldenzaal, elk jaar deze cursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Dit jaar vindt de cursus plaats op 14, 22 en 28 mei bij café De Boom in Oldenzaal.

Bijblijven is belangrijk
Sommige verkeersregels zijn veranderd en het is steeds drukker geworden in het verkeer. Ook sluipt de routine er in de loop van de jaren in en passen we verkeersregels niet altijd goed toe. Je kunt “bijblijven” door kennis op te frissen tijdens deze leerzame en gezellige cursus.

De inhoud van de cursus
De cursus bestaat uit:

  • 2 theorielessen waarin een instructeur de nieuwe verkeersregels uitlegt en verkeerssituaties bespreekt. Deze lessen zijn op 14 en 22 mei 2024 van 19.00 tot 21.00 uur bij café De Boom aan de Bentheimerstraat 43 in Oldenzaal.
  • Een praktisch gedeelte met uw eigen auto, samen met een gecertificeerde rij-instructeur. Deze rijproef staat gepland voor 28 mei 2024 (tijdstip in overleg).

Deze cursus is puur bedoeld als opfrisser en heeft uiteraard geen gevolgen voor je rijbewijs.

De kosten voor de cursus

De eigen bijdrage is € 15,00, contant te betalen op de 1e cursusdag. Deze cursus is mede mogelijk door een bijdrage van de Provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal.

Aanmelden of meer informatie
Je kunt je tot en met 3 mei 2024 aanmelden bij Janneke Tammenga van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Oldenzaal. Zij is bereikbaar via e-mailadres tammengahaan@caiway.nl of telefonisch via (0541) 51 01 90. Zij kan je ook meer informatie geven over de cursus.