Senioren op Eigen Kracht (SOEK)

In Oldenzaal worden senioren die 77 jaar zijn, gevraagd om mee te doen aan een onderzoek over gezond ouder worden. Er wordt een afspraak gemaakt waarbij een van de vrijwilligers van SOEK langs komt om te praten over wat iemand belangrijk vindt in het dagelijks leven. Denk aan gezondheid, wonen, zingeving, vervoer, financiën etc. De vrijwilliger van SOEK biedt een luisterend oor en heeft daarnaast kennis van de mogelijkheden en diensten die er in Oldenzaal zijn.

De GGD Twente maakt, van alle informatie die is opgehaald, een verslag. De gegevens worden anoniem verwerkt. Met de resultaten kunnen Impuls en de Gemeente Oldenzaal de dienstverlening aan senioren verbeteren. SOEK (Senioren Op Eigen Kracht) wordt uitgevoerd door Impuls in samenwerking met de gemeente Oldenzaal en de GGD Twente. Door corona lag deze vorm van onderzoek een tijdje stil, maar sinds enkele maanden wordt SOEK weer opgepakt. SOEK vindt plaats in maar liefst 14 gemeenten in Twente. Een mooie manier om erachter te komen wat er speelt in Oldenzaal!

Op de foto het team SOEK vrijwilligers. Lijkt het je iets om ook SOEK vrijwilliger te worden en te helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact met ons op!