Start nieuwe cursus Omgaan met dementie

Zorgen voor iemand met dementie is voor veel mantelzorgers een grote opgave. Door het volgen van de cursus ‘omgaan met dementie’ krijgen mantelzorgers meer inzicht in de ziekte dementie, hoe je ermee om kunt gaan en hoe overbelasting kan worden voorkomen. Tijdens de cursus, die 6 bijeenkomsten omvat, is ook ruimte om ervaringen en tips te delen.

Aan de orde komen o.a. de onderwerpen: wat is dementie, het verloop van dementie, welzijn van de mantelzorger, hoe gebruik te maken van je eigen netwerk, regelzaken, het belang van de omgeving en de belevingsgerichte benadering.

Voor wie

De cursus ‘Omgaan met dementie’ wordt aangeboden door Impuls en de Gemeente Oldenzaal en is bedoeld voor mantelzorgers uit de gemeente Oldenzaal. De cursus is niet bedoeld voor professionals, maar voor inwoners die zorgen voor een iemand met dementie. Voor deelname aan deze cursus is het van belang dat diegene met dementie nog thuis woont.

Bij de cursus zijn een ervaren cursusleider, een casemanager dementie en een psycholoog betrokken.

Wanneer

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur en vindt plaats op dinsdagmiddag van 13.00-15.00 uur. De eerste cursusdag is 5 maart. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De cursus wordt gegeven in sociaal cultureel centrum Willemien aan de Wilhelminastraat 5. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Alle data en de mogelijkheid om aanmelden vind je in de agenda op deze website.

Kosten en aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met team Mantelzorg van Impuls via telefoonnummer 0541 571414 of per mail:
mantelzorg@impuls-oldenzaal.nl.