Uitreiking Vrijwilligersprijs 2023

Gisteren zijn tijdens een feestelijke avond in Stadstheater de Bond de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt. Presentatrice Renee Schepers praatte de avond aan elkaar en er was een optreden van enkele van haar zangleerlingen en van cabaretier Boban Benjamin Braspenning. Wethouder Maaike Rödel overhandigde de prijzen en de felbegeerde bokaal.

En wat was het spannend in de Bond! De volgende vrijwilligers/vrijwilligersorganisaties vielen in de prijzen:

– De prijs voor Bijzondere Vrijwilliger 2023 ging naar Sandra Hanter. Zij zet zich al 15 jaar in voor het Stadsjongerenkoor. Ze werd geroemd voor haar betrokkenheid en hartelijkheid.

– De Publieksprijs 2023 ging met een meerderheid van stemmen naar de vrijwilligers van de Vennemuskes voor hun ‘De Slag om de Stad’.

– Tot slot werd de Gouden Boeskool voor Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2023 uitgereikt. Deze bokaal ging naar de Stichting Leendert Vriel. Hun vrijwilligers zetten zich vol overgave en passie in voor de gasten van Hospice Holos.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze fantastische prijs!

Genomineerden die niet in de prijzen vielen, maar wel enorm bedankt worden voor hun inzet:
Ans Quinten-Postel, Inez Heideman, Stichting OKids, Pastoraatsgroep Emmaushuis, Huurdersvereniging Blij Wonen, Formulierenservice Oldenzaal, Automaatje en Activiteitencommissie De Walgaarden.