Automaatje

Automaatje Oldenzaal

Ben je minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet je daardoor (teveel) thuisblijven? Met AutoMaatje Oldenzaal kom je weer onder de mensen!

Wat is Automaatje?

AutoMaatje is een vervoersdienst voor de minder mobiele Oldenzalers. Automaatje zorgt ervoor dat ouderen en mensen met een beperking vervoer hebben naar bijvoorbeeld: 

– het ziekenhuis
– de kapper
– supermarkt
– een verjaardag 
– de fysiotherapie
– op visite
– tuincentrum
– een eindje rondrijden en ergens een kopje koffie drinken.

Automaatje rijdt in heel Nederland en zelfs een stukje over de grens met Duitsland.

Wat kost Automaatje Oldenzaal?

Een vrijwilliger rijdt je naar je bestemming. Het gaat niet alleen om het vervoer, maar ook op het plezierig onderweg zijn. Als het nodig is, brengt de vrijwilliger je ook naar binnen.

Als je het prettig vindt, blijft de vrijwilliger ook bij je bij het gesprek met bijvoorbeeld een arts. Als er geen mantelzorger mee kan, is dit misschien een goed alternatief.

Je rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 35 cent per kilometer gerekend over de kilometers die de vrijwilliger rijdt. Inschrijven bij Automaatje kost niets.

Lees hier een interview met rijder Leo Pronk en Automaatje gebruiker mevrouw Jongeneel.

In het kader van het 5-jarige bestaan van Automaatje heeft Twente FM Karin Lubbers van Impuls geïnterviewd. Lees of luister dit hier.

Aanmelden en ritje reserveren?

Meld je aan bij Automaatje door te bellen naar 0541 571410 (tussen 10.00-12.00 uur) of te mailen naar automaatje@impuls-oldenzaal.nl. We sturen je een informatiepakket en een inschrijfformulier. Dit kost niets. Je kunt het inschrijfformulier ook ophalen bij Willemien. Terwijl je een kopje koffie drinkt, kun je het formulier invullen en achterlaten.

Na inschrijving kun je een rit reserveren door (minimaal 3 werkdagen van tevoren) te bellen naar Automaatje via telefoonnummer 0541-571410 (iedere werkdag te bereiken van 10.00 tot 12.00 uur).

Logo Automaatje Oldenzaal

Wil je meer informatie?


  Bekijk deze activiteiten

  26 februari
  • 26 februari 2024
  • 10:00 - 12:00
  • Elke maandag
  • Boerderij Stakenboer
   Burg. Wallerstraat 115

  Koor ‘Impulsief’

  Wekelijks lekker een uurtje zingen! Liedjes van vroeger of liederen die fijn in het gehoor liggen. Bij Koor Impulsief wordt muziek gezongen die je zelf leuk vindt. Het gaat om het samen zingen en daaraan plezier
  Lees meer
  26 februari
  • 26 februari 2024
  • 10:00 - 11:00
  • Elke maandag
  • FC Berghuizen
   Schapendijk 37

  Walking Football maandag

  Ben je op zoek naar beweging en gezelligheid? Heb je ervaring met voetbal, of heb je nog nooit gevoetbald en wil je het eens
  Lees meer
  26 februari
  • 26 februari 2024
  • 10:00 - 12:00
  • Iedere maandag, donderdag en vrijdag tussen 10 en 12 uur
  • Willemien
   Wilhelminastraat 5

  Biljarten inloop

  Bewegen is goed je, helemaal als je wat ouder bent, maar een kopje koffie en een praatje met elkaar is minstens zo belangrijk. Bij 'Heya de Keu' kun je een potje biljarten én andere senioren
  Lees meer