Automaatje

Automaatje Oldenzaal

Ben je minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet je daardoor (teveel) thuisblijven? Met AutoMaatje Oldenzaal kom je weer onder de mensen!

Wat is Automaatje?

AutoMaatje is een vervoersdienst voor de minder mobiele Oldenzalers. Automaatje zorgt ervoor dat ouderen en mensen met een beperking vervoer hebben naar bijvoorbeeld: 

– het ziekenhuis
– de kapper
– supermarkt
– een verjaardag 
– de fysiotherapie
– op visite
– tuincentrum
– een eindje rondrijden en ergens een kopje koffie drinken.

Automaatje rijdt in heel Nederland en zelfs een stukje over de grens met Duitsland.

Wat kost Automaatje Oldenzaal?

Een vrijwilliger rijdt je naar je bestemming. Het gaat niet alleen om het vervoer, maar ook op het plezierig onderweg zijn. Als het nodig is, brengt de vrijwilliger je ook naar binnen.

Als je het prettig vindt, blijft de vrijwilliger ook bij je bij het gesprek met bijvoorbeeld een arts. Als er geen mantelzorger mee kan, is dit misschien een goed alternatief.

Je rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 35 cent per kilometer gerekend over de kilometers die de vrijwilliger rijdt. Inschrijven bij Automaatje kost niets.

Lees hier een interview met rijder Leo Pronk en Automaatje gebruiker mevrouw Jongeneel.

In het kader van het 5-jarige bestaan van Automaatje heeft Twente FM Karin Lubbers van Impuls geïnterviewd. Lees of luister dit hier.

Aanmelden en ritje reserveren?

Meld je aan bij Automaatje door te bellen naar 0541 571410 (tussen 10.00-12.00 uur) of te mailen naar automaatje@impuls-oldenzaal.nl. We sturen je een informatiepakket en een inschrijfformulier. Dit kost niets. Je kunt het inschrijfformulier ook ophalen bij Willemien. Terwijl je een kopje koffie drinkt, kun je het formulier invullen en achterlaten.

Na inschrijving kun je een rit reserveren door (minimaal 3 werkdagen van tevoren) te bellen naar Automaatje via telefoonnummer 0541-571410 (iedere werkdag te bereiken van 10.00 tot 12.00 uur).

Logo Automaatje Oldenzaal

Wil je meer informatie?


  Bekijk deze activiteiten

  23 april
  • 23 april 2024
  • 11:30 - 12:30
  • iedere dinsdag
  • Willemien
   Wilhelminastraat 5

  Stoelyoga 55+

  Stoelyoga is een yogacursus voor mensen van 55 jaar en ouder die graag meer willen bewegen maar niet zo fit zijn. De yoga oefeningen voer je uit op, of met ondersteuning van een stoel.
  Lees meer
  23 april
  • 23 april 2024
  • 14:00 - 16:00
  • Om de week op dinsdagmiddag
  • Boerderij Stakenboer
   Burg. Wallerstraat 115

  Mannengespreksgroep (senioren)

  In gesprek met elkaar over het leven van alledag: dat kan in de mannengespreksgroep voor
  Lees meer
  23 april
  • 23 april 2024
  • 15:30 - 16:00
  • Willemien
   Wilhelminastraat 5

  Bijeenkomst ‘ouder worden in Oldenzaal’

  'Ouder worden in Oldenzaal', een bijeenkomst voor
  Lees meer