Maatschappelijke stages

Tweedejaars leerlingen van het Twents Carmel College doen, gedurende het schooljaar, mee met MAS, de Maatschappelijke Stage. Het doel van de maatschappelijke stage is leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk en hen te stimuleren een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De leerlingen kunnen in oktober een keuze maken uit verschillende klussen bij organisaties of kiezen voor een ‘Noaber’ stage. En elk jaar zijn de leerlingen weer verrast wanneer ze voor het eerst stage lopen, ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om iets voor een ander te doen. Ook doen ze veel nieuwe ervaringen op!

Vrijwilligerswerk

Het afgelopen schooljaar hebben zo’n 600 leerlingen de maatschappelijke stage gedaan. Heel veel maatschappelijke organisaties en verenigingen in Oldenzaal en omstreken hebben de leerlingen hierin begeleid, van sportclubs, zorgcentra tot carnavalsverenigingen. De leerlingen worden ingezet voor 20 uur, maar een kwart van de leerlingen heeft zelfs meer dan 25 uur stage gelopen. En bijna de helft van de leerlingen was zo enthousiast dat ze wel actief zouden willen blijven als vrijwilliger.

Impuls bemiddelt

Impuls legt de contacten met organisaties en verenigingen en zoekt geschikte de stagevacatures. Deze worden geplaatst op www.tcc-stage.nl.

In de nieuwsbrief lees je leuke interviews met leerlingen en een stagebegeleider.

Vragen over MAS? Neem dan contact op met Marianne van Zaalen.

Wil je meer informatie?


  Bekijk deze activiteiten

  24 juli
  • 24 juli 2024
  • 13:30 - 16:00
  • Elke woensdag
  • 'Ons Gebouw'
   Nijverheidsstraat 97 (ingang Kleibultweg)

  Repaircafé

  Kapotte grasmaaier? Koffiezet apparaat hapert? Of een probleem met een ander huishoudelijk apparaat? Loop dan eens op woensdagmiddag binnen bij het repaircafé Oldenzaal.
  Lees meer